Бившият ирландски национал Тони Каскарино, който блестеше през 90-те години с екипа на Олимпик Марсилия, предизвика бурен скандал на Острова по време на свой коментар за Скай спортс.

Каскарино, който носи екипа на Челси в периода 1992-94 година, коментираше двубоя от английската Висша лига между Манчестър Юнайтед и Арсенал, завършил с победа 8:2 за домакините.

48-годишният ирландец си позволи да обобщи представянето на защитника на Арсенал Арманд Траоре с думата "холокост", което веднага настрои обществеността срещу бившия футболист.

"Горкият Траоре изживява истински холокост на десния фланг на отбраната. Нани го заобикаля отвсякъде", заяви в своя скандален коментар Каскарино, който продължи да размишлява за двубоя, когато водещата Натали Сойър се намеси с моментално извинение.

"Само искам да кажа, че се извинявам на всеки, който се е почувствал засегнат от изречените преди малко думи", заяви водещата.

Преди време Каскарино призна, че е взимал непозната субстанция по време на своя престой в Олимпик Марсилия, като веднага след приема на тайнственото вещество се е чувствал по-силен и пълен с енергия.

Все още не е ясно дали Каскарино ще продължи да коментира футболни срещи за Скай спортс, като е напълно възможно медията да го уволни.