Крилото на Байерн Мюнхен Франк Рибери не крие, че ще бъде тъжен след напускането на Юп Хайнкес. 68-годишният специалист извежда баварците за последен път в кариерата си в събота, когато е финалът за купата на Германия срещу Щутгарт.

"С Матиас Замер можем да се захванем с лицевите опори веднага след мача с Щутгарт, ако го спечелим. Това беше най-силният ми сезон и ако спечеля Златната топка, ще бъде хубаво", започна Рибери на днешната пресконференция по повод съботния финал за купата на Германия.

"Аз съм трети капитан на Байерн след Филип Лам и Бастиан Швайнщайгер. Това е добре за моето доверие, за удоволствието в играта ми. Тук съм от шест години и познавам клуба и хората в него. Не съм шеф, но съм също толкова важен колкото Лам и Швайнщайгер.

"Сезонът ни се разви по напълно различен начин, в сравнение с миналата година. Тази година играта ни вървеше по-лесно и като цяло имаше по-малко стрес. Ако победим и Щутгарт, сезонът ще е перфектен. Трябва да бъдем мотивирани."

"За моята съпруга беше смешно, когато след партито в събота взех купата в леглото с мен. Беше забавно. Ние играхме добре през целия сезон и искаме да празнуваме и в събота. Футболистите на пейката също бяха много мотивирани. Защо да не преподпише с Байерн още в неделя? Мога да говоря с Хьонес и Румениге, аз съм готов. "

"Луис ван Гаал? За доста играчи той със сигурност е бил важен човек. Но за мен бе доста строг и сложен за разбиране. Тренировките бяха добри, но не бях щастлив с човешкото му отношение. В това отношение Юп се справи доста по-добре."

"Юп Хайнкес винаги правеше всичко по правилния начин. Той говори много с футболистите. Татко Юп ще ми липсва, той е прекрасен човек и треньор. Той е много важен човек за мен. Ще съм тъжен, когато той си тръгне. Беше същото и когато Отмар Хитцфелд си тръгна."

"Той винаги се смее и върши чудесна работа. В събота е много важно да победим и заради него. Като отбор имаме чудесния шанс да спечелим требъл", завърши своя коментар Франк Рибери.