Спортът е красота и здраве, а в днешно време извайването на красиво тяло е на мода много повече от преди. Жените от цял свят се стремят да заприличат на жените от екрана. За тази цел много от тях вземат хапчета за отслабване, теглят достъпни заеми (edullinen laina), за да си направят козметични процедури, които не са никак евтини, или се подлагат на строги диети. Спортът, обаче, е един от най-добрите методи не само да отслабнете, но и да подобрите здравето си, а когато го съчетаете с подходяща и здравословна диета, то успехът ви е гарантиран. 

Проблемът е, че повечето от нас се амбицират и започват да спортуват и ограничават храненето за твърде кратко. Само след седмица ентусиазмът и мотивацията ни спадат, защото се уморяваме от това темпо и ограничения. Не след дълго наваксваме загубените килограми и изпадаме в отчаяние, че вечно ще сме „пухкави и закръглени“.

Определено, за да постигнем добри резултати, трябва да започнем да се занимаваме със спорта, който най-много харесваме. Това гарантира, че ще сме постоянни и ще получим добри резултати. Но нека разгледаме тук основните видове спорт, които действително спомагат за сваляне на излишното тегло и ако някой от тях ви допада, не се колебайте да го започнете още тази седмица.

Ходене

Този спорт определено е най-достъпен, а и не изисква никакви средства. Това, което ви трябва, са само маратонки и улици или парк. Движението е много важно за активиране на кръвообращението, а ходенето е идеален вариант за тези, които тепърва започват да спортуват. Можете да започнете с малки и лесно достижими цели, като 20 минути на ден, и след като организмът ви свикне към натоварването, да увеличите на 45 минути бърз ход. Ако искате да ускорите свалянето на калориите, можете да нарамите и раница, която да тежи до 5 кг. 

Бягане

Определено това е най-известният и практикуван спорт за отслабване. Достатъчно е да тренирате 3-4 пъти седмично на чист въздух, далеч от задимените улици. Бягането на равен път в продължение на 30 минути изгаря 500 калории. Не се пресилвайте със скоростта, тъй като високата скорост не само може да доведе до травма, но и не е толкова важна за отслабването, колкото е важна продължителността на тренировката.

Колоездене

Това също е добър  начин да свалите тегло, особено ако разполагате с вело алеи в близост до дома ви. Ако нямате такава възможност, а харесвате този спорт, можете да инвестирате във велотренажор, с който можете да тренирате и у дома и независимо от времето навън. Този спорт е особено подходящ за жените с големи бедра. Дори и само за месец ще забележите как размерите на ханша ви намаляват.

Плуване

Плуването е чудесен начин да свалим излишните килограми и да оформим хармонично тялото си, като се избавим от целулита и увисналата кожа. Плуването в продължение на 40 минути гарантира, че ще свалите 600 калории. За да поддържате отлична форма е достатъчно да посещавате басейна 3 пъти седмично.

Фитнес

Това е спорт, който вече е добил голяма популярност и включва предимно силови тренировки, които помагат за изгаряне на мазнините и за нарастване на мускулите. Ако имате личен фитнес-треньор, той ще ви помогне със съставянето на индивидуален план за тренировки, които да включват упражнения за проблемните зони. Ако последният спорт ви допада най-много, но нямате достатъчно налични средства, за да започнете, можете да посетите alfalainaa.fi и да изтеглите бърз онлайн заем.