Очакваното вече е факт! Арсенал уволни Унай Емери след най-лошата серия резултати на тима от 1992-а година насам. 

Снощи лондончани паднаха от Айнтрахт с 1:2 и това бе 7-ият им пореден мач без победа, което накара шефовете на действат. 

Напрежението върху наставника се покачи сериозно и поредното поражение, съчетано с лошото представяне в първенството, доведе до раздялата със специалиста, който още с назначаването си предизвика противоречиви мнения. 

Вижте класирането във Висшата лига 

Емери застана начело през лятото на 2018-а след края на ерата Арсен Венгер, но не постигна очакваните резултати. Временно отборът ще бъде воден от Фреди Люнгберг. 

„Ние благодарим на Унай и колегите му за техните усилия и стремежа да върнат клуба към нивото, на което очакваме да бъде. Желаем на Унай и екипа му всичко най-хубаво“ заяви клубният директор Джош Крьонке. 

„Решението бе взето заради резултатите и представянето на отбора, които не са такива, каквито очаквахме. Временно тимът ще бъде воден от Фреди Люнгберг. Процесът по търсене на новия треньор вече е факт“ се казва в официалното съобщение на лондончани.  

Под ръководството на наставника Арсенал спечели едав 55% от мачовете си, но изминаха цели 56 дни от последната победа във Висшата лига. 

Отборът спечели общо 88 точки в първенството от август миналата година досега, но допусна и цели 70 гола.