Майнц 05- Борусия Дортмунд, двубой от 15-ия кръг на германската Бундеслига, стадион: "Опел Арена", начало: 16:30 часа българско време.

Вероятен състав на Борусия:

Прогноза на Gol.bg:

Майнц се намира на 13-то място в класирането на първенството. Тимът наскоро за пръв път през сезона записа две поредни победи, с които направи добро впечатление. 

Срази с 5:1 като гост Хофенхайм, след което като домакин победи Айнтрахт Франкфурт с 2:1. В последния кръг обаче загуби визитата си на Аугсбруг с 1:2. Като цяло редува победи и загуби, особено у дома, където е с три победи и три загуби от началото на сезона. 

Любопитното е, че Майнц е единственият отбор в първенството, който все още няма равенство през настоящия сезон. В защита тимът няма късмет, допускайки средно по 3.00 гола на мач, в сравнение с 2.18 очаквани допуснати голове.

С огромната помощ, оказана от Барселона, Борусия Дортмунд намери място на 1/8-финалите в Шампионска лига. “Жълто-черните” победиха у дома Славия Прага, така че им предстои натоварена и изпълнена с емоции европейска пролет. 

Преди това обаче имат много важна задача на местната сцена, където се намират на 5 точки от лидера Гладбах. Ако целят запазване на близката дистанция, избраниците на Фавър са задължени да спечелят предстоящото гостуване.

Тимът от Дортмунд има само 1 загуба в последните си 11 срещи в Бундеслигата, вкарвайки поне 2 гола в последните 3 срещи. Мачовете на "Опел Арена" са резултатни, като 9 от последните 10 срещи на този стадион са завършили с над 2.5 гола.

Прогноза: Майнц - Борусия Дортмунд 1:2