Аугсбург - Борусия Дортмунд, осминафинален мач от турнира за Купата на Германия. Стадион "WWK Арена", 21.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Хумелс, Сократис, Гинтер, Суботич, Шмелцер, Пишчек, Парк
Полузащитници: Бендер, Кагава, Вайгъл, Кастро, Хофман, Гюндоган, Мхитарян, Янузай, Ляйтнер
Нападатели: Обамеянг, Рамос
Извън групата (назад с подготовката): Дурм, Шахин
Контузен: Ройс


Прогноза на Gol.bg:

Аугсбург приема Борусия Дортмунд в един от най-интересните мачове от осминафиналната фаза за Купата на Германия. 

Момчетата на Маркус Вайнцирл бяха най-приятната изненада през миналия сезон, когато завършиха на пета позиция в първенството, но започнаха по кошмарен начин настоящата кампания.

Сега обаче "малките баварци" се намират в серия от три поредни победи във всички турнири. Те изплуваха от зоната на изпадащите и направиха чудото в Лига Европа, където излязоха от групата си след славна победа над Партизан в Белград.

Ако се вгледаме в мачовете на Аугсбург на домашната сцена, те спечелиха три от последните си четири мача в първенството с голова разлика 7:1.

В дуелите между Борусия и Аугсбург предимството е на страната на по-големия от двата клуба. Рурците имат шест победи и две равенства в изиграните осем срещи, при голова разлика 25:9 в своя полза. 

При последната им среща Борусия постигна впечатляваща победа с 5:1, а Пиер-Емерик Обамеянг мушна хеттрик. Сега обаче гостите ще бъдат без звездата си Марко Ройс, който има лека контузия в аддукторите. 

Очакваме изключително равностоен двубой с много физически единоборства. Ще заложим на равенство в редовното време и победа за Дортмунд в продълженията.

 

Резултат:  Аугсбург - Борусия Дортмунд 1:1 в редовното време и 1:2 след продължения