България готви натурализиране на нов чужденец, който да получи повиквателна за националния ни отбор. След успеха с Марселиньо, който вкара победния гол в контролата в Португалия (1:0), селекционерът Ивайло Петев обяви, че има вариант за нов футболист в тима ни.

„Напълно възможно е да натурализираме още един футболист. Това всяка една държава го прави, защо не и ние. Определено Марселиньо направи добър мач. За мен е по-важно отборно как ще стоим. Има други, които следим, но повече подробности няма да кажа. Има няколко неща, които трябва да се решат, и може да имаме още един такъв футболист. Много добре ги познавам играчите на Лудогорец, така че…”, каза Петев пред БНТ.

Селекционерът призна, че е за доброто на футбола трябва ЦСКА, Локо (София) и Литекс да бъдат върнати в елита. Така той ще има по-голям избор при окомплектоването на националния отбор.

„Не е лесно да избираш. Много малко играчи имаме като бройка, трябва да търсим и качество. Ако  ЦСКА, Локо (София) и Литекс са в първата ни дивизия, ще имаме много по-голям избор. Но ситуацията е такава и трябва да се съобразяваме с нея. В името на футбола е добре да се върнат тези отбори”.

„Никой не печели от критиките към националния отбор. Това не води до нищо добро. Винаги защитавам футболистите си. На доста играчи това им влияе”, завърши Петев.