Селекционерът на България Ивайло Петев призна, че е възможно да има още натурализирани играчи в редиците на „трикольорите". Специалистът официално заяви, че Александър Барт няма български паспорт и няма как да му бъде пратена повиквателна. Нападателят на Щуртгарт - Борис Ташчи пък има проблем по получаването на гражданство.

Петев отсече, че нападателят на Партизан Валери Божинов сам си е виновен, че не е в националния отбор.

"Колкото повече времето минава, толкова повече оценяваш стойността на тези две победи. Горди сме от това, което направихме. Доволен съм от факта, че зарадвахме българите с това представяне. Срещу Португалия беше важно да изглеждаме като отбор, да се защитаваме с всички сили, да изпълняваме това, което имаме като изисквания и бях сигурен, че ще имаме нашите шансове да отбележим гол. Проведохме мача изключително добре. Това трябва да ни бъде профилът как да изглеждаме срещу по-стойностни отбори от нас", каза Петев.

"Възможно е да има, възможно е и да няма. Не мога да кажа от днешна дата. Има два месеца до следващия сбор. При Ташчи от Щутгарт има документален проблем. Ако той бъде оправен и получи разрешение да играе за България, ще наблюдавам няколко мача. Ако сметна, че е в необходимата форма, ще го повикам. Но е с голям шанс да бъде повикан за турнира в Япония. Барт няма български паспорт, не знам откъде се появи тази информация. Доста имена чух, обърнахме го малко на сергия."

„Ако трябва да бъда честен, от него ни най малко съм очаквал подобно нещо. Той най-малко от всички, които съм викал, има право да го прави. Аз съм треньор, аз решавам кой да повикам. Аз не съм затворил вратата на никой, ако сам си я е затворил, си е за негова сметка."