Министър-председателят на България Бойко Борисов заяви днес, че е време да се обмисли много сериозно дали националният стадион е нужен в този вид на това място, на което се намира. Според него е време да се построи нов, защото "този не върши работа".

Борисов инспектира Зимния дворец на спорта заедно с министъра на спорта Красен Кралев и говори и за новия национален стадион- тема, която се върти в пространството от известно време. Но самият премиер отказа да подеме инициативата и дори се засмя, когато го цитираха, че "държавата може да отдели едни 100 милиона за кокетно стадионче".

"Ако футболистите си спечелят групата, ако се стекат десетки хиляди да гледат футбол, както е било някога. Но трябва да си отговорим на въпроса нужен ли е национален стадион на това място? Но за такава промяна инициативата не трябва да бъде от моя страна, а да бъде подета и от медиите, да обедини цялата спортна общественост". 

"Снощи колко хора имаше на мач на Националния стадион? 200 човека, а два милиона не могат да минат покрай стадиона. Това не е правилно, но вие повдигнете темата, ще ми помогнете. Защото всеки мач блокира центъра на София. Наистина трябва да се построи нов, защото този стадион не върши работа. Хем вложихме десетки милиони за ремонти, макар че тези преди нас нищо не ремонтираха, хем задръства града, заяви Борисов.

Той даде пример с Мюнхен, които имаха красив Олимпийски стадион, но изнесоха новото съоръжение извън града. "Развалиха го, изнесоха го извън града, или в града, където няма задръствания, където отива метрото, и решиха нещата. Аз имам идеи къде и как трябва да се направи стадиона, ако спортната общественост прецени, че има нужда от такъв.