Две от най-големите звезди на националния отбор на Черна гора са контузени и почти сигурно ще пропуснат гостуването на България на старта на европейските квалификации.

Двубоят от първия кръг в група "А" е в петък от 19.00 часа на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Нападателят на Монако Стеван Йоветич не се напълно готов за игра след травма на коляното, а бранителят на Атлетико (Мадрид) Стефан Савич се оплаква от мускулно разтежение на задната част на бедрото.

"Ситуацията е такава, че Йоветич почти сигурно няма да бъде готов да играе срещу България и срещу Англия, а шансовете на Савич са минимални, може би за втория мач срещу Англия. Двамата ще се присъединят към отбора на лагера в Подгорица най-късно във вторник. Това е положението в момента. До петък има още няколко дни, чудеса стават, но това вече е въпрос към лекарите", коментира националният селекционер Любиша Тумбакович.

"Трудно може да се опише колко важни са за нашия отбор Савич и Йоветич като опит и като качества. Те допринасят много за атмосферата в състава, за позитивната енергия. Отсъствието им ще бъде голям удар за нас. За съжаление още от световните квалификации и след това в Лигата на нациите страдахме от контузии и отсъстващи играчи, но не сме търсили извинение или алиби. Няма да го правим и този път. Стартираме европейските квалификации с големи амбиции, мотивация и желание. Такава е нашата настройка. Очакваме много трудни мачове срещу България и Англия, но нашата цел е да постигнем положителни резултати и в двете срещи", допълни той.