Отговорникът за юноше­ските и младежкия национа­лен отбор Емил Костадинов заяви, че се надява възпитаниците на Александър Дими­тров да прибавят нови точ­ки към актива си след днешно­то домакинство на Русия. Мачът е от 20:30 часа на стади­он "Славия". Билетите са по 2 лева. Трикольорите започнаха квалификационната кампания за Евро 2021 с разгромно 4:0 над Естония в Талин.

"Стартът на младежите беше отличен. Направихме добър мач като за първи през кампанията. Победихме на чужд терен, и то доста убе­дително. Това не ни се бе случ­вало скоро. Стартът е добър и се надявам, че срещу Русия ще затвърдим добрата игра от Естония", каза членът на Изпълкома на БФС, цитиран от "Тема спорт".

"Всички трябва да работим заедно за успеха на всеки един национален отбор. Дано има­ме нови поводи за радост", добави Костадинов.

Десният бек на ЦСКА Иван Турицов бе привикан под зна­мената за мача с Русия. Брани­телят не игра при успеха над Естония в Талин заради кон­тузия. Той бе повикан от се­лекционера Александър Дими­тров и за двете евроквалификации, но получи контузия във вечното дерби с Левски. По решение на клуба и Димитров той пропусна първата среща в Талин, като се възстановяваше в София. За да бъде съ­хранен, не игра в контролата на ЦСКА с Поморие в Страл­джа. Очаква се Турицов да за­почне сред титулярите в днешния сблъсък. Сборная тръгна с 1:0 над Сърбия, а Пол­ша би със същия резултат Латвия.

В мача с Естония хеттрик вкара Тонислав Йорданов. "Това ми е работата, да помагам и вкарвам. Дано след­ващите мачове пак да бием. Срещу Естония се получи, вка­рах хеттрик. Имаме потен­циал, тепърва ще видим какво ще се получи", заяви напада­телят.