Българският футболен съюз чака отговор от УЕФА за предстоящия двубой с Унгария от важния полуфинален плейоф в Лигата на нациите.

От понеделник родните стадиони и зали са затворени за привърженици като превенция срещу разпространяването на коронавируса. Това обаче поставя под въпрос домакинството на „лъвовете“ на 26 март.

Не е изключено срещата, която може да доближи „лъвовете“ на един мач от Евро 2020, да се играе пред празни трибуни, пише "Труд".

„Изпратихме писмо до УЕФА, сега чакаме отговор – призна отговорникът за националния отбор Емил Костадинов. – Притеснителното в случая е да не се разпространи заразата. Нямаме индикации, че мачът може да бъде преместен на друг стадион.“

В същото време селекционерът Георги Дерменджиев остава спокоен, въпреки ситуацията в страната.

„Има много време до мача – призна опитният наставник. – Засега не съм говорил с никой по темата. Щом е взето решение да няма хора по стадионите, значи е най-правилното в случая и няма какво да го анализираме. Ние мислим само за двубоя от чисто футболно естество.“

Вчера от Българския футболен съюз обявиха, че временно се преустановява продажбата на билети за предстоящия двубой с Унгария. 

Същото важи и за европейската квалификация на младежкия национален отбор срещу Естония на 29 март.