Българският национален селекционер Георги Дерменджиев сподели пред Диема своята гледна точка във връзка с редица теми, сред които решенията на УЕФА за Евро 2020 и баража с Унгария и сложната обстановка във връзка с пандемията от коронавирус.

За финал Дерменджиев отново потвърди, че Ивелин Попов е отказал предложение да се върне в националния ни отбор, но все пак отдаде чест на бившия ни капитан за всички негови успехи по време на кариерата му с екипа на „трикольорите“.

„Според мен отменянето на баража беше най-адекватното решение, което можеше да се предприеме. Ние трябва да се съобразим с цялостната обстановка. За момента ще трябва да играем в началото на юни, но ще трябва да се надяваме всичко да мине добре и да започнат отново клубните шампионати“, започна селекционерът на България.

„На този етап е по-важно да се спре вируса. Играчите имат достатъчно воля и достатъчно добри треньори, които ще ги вкарат отново в добра форма. Гледаме как ще се развият темите във връзка със здравето на народа. Оттам нататък ще се нагласяме към обстоятелствата“.

„Най-важно е здравето на нацията. Както ни позволи времето, така ще работим. Като планиране ще се нагласяме спрямо обстановката. Ще наблюдаваме повторно играчите и ще бъдат извикани най-добрите“.

„На Ивелин му прави чест и трябва да му благодарим за отделеното време в националния. Той е конкретен и изпълнява заръката си. Имахме приятелски разговор с него, в който той държи на това, което каза. Трябва да му благодарим затова, което направи през целия си период в националния отбор“.

„В една така обстановка целите си остават същите, но нека първо да се нормализира ситуацията. Ние ще се нагодим оттам насетне и ще трябва да сме готови за момента, в който УЕФА определи датите“, завърши Дерменджиев.