Барселона - Челси, полуфинален мач-реванш на Шампионската лига. Стадион "Ноу Камп", 21.45 часа българско време.


Групата на Барселона:

Вратари:  Валдес, Пинто

Защитници:  Алвеш, Пике, Пуйол, Масчерано, Адриано, Бартра, Монтоя

Полузащитници:  Шави, Бускетс, Кейта, Иниеста, Фабрегас, Куенка, Тиаго

Нападатели:  Меси, Алексис, Тейо, Педро

Контузени: Вия, Абидал, Фонтас


Групата на Челси:

Вратари: Чех, Търнбул

Защитници: Ашли Коул, Тери, Кейхил, Иванович, Давид Луис, Босингва, Ферейра

Полузащитници: Микел, Мейрелеш, Рамиреш, Есиен, Лампард, Ромеу, Стъридж, Мата

Нападатели: Дрогба, Торес, Калу, Малуда



Прогноза на Gol.bg:

Домакините са изправени пред угрозата да загубят не само титлата в Испания, но и шампионската си корона на Европа. Момчетата на Гуардиола ще наложат натиск от първата минута на двубоя, в търсене на така важния гол, който да заличи аванса на "сините" от първия мач".

Челси обаче има предимство не само в резултата след първите 90 минути, но и от факта, че запази мрежата си "суха" в Лондон. Попадение на англичаните в каталунската столица ще има огромна тежест, тъй като Лео Меси и компания ще трябва да търсят цели 3 попадения, ако искат да играят на финала в Шампионската лига.

В досегашните мачове между Барселона и Челси на "Ноу Камп" гостите са показвали, че могат да играят успешно и че не изпитват трудности с натиска на своя съперник на големия терен. В първия полуфинален мач между съперниците преди близо седмица Челси заложи на защитата. Тази вечер навярно ще видим "бетон" пред Петер Чех.

Изтеглената в по-предни позиции защита на Барса обаче може да даде предпоставки за мълниеносни контраатаки на лондончани, които показаха на "Стамфорд бридж", че умеят да нанасят клинично-точни удари и да използват и "половин" възможност за вкарване на попадение.

Неочакваните две поредни поражения на Барселона срещу Челси и Реал в рамките на няколко дни могат да бъдат огромен стимул за отбора да вземе поправителния си изпит, но пораженията могат да се окажат и удара, който практически праща тази звездна формация на каталунците в нокдаун. А Челси е тим, който е доказвал, че може да прати "блаугранас" в нокаут.

До голяма степен развитието на двубоя ще се реши от първите 15-20 минути. Ако гостуващия състав удържи нулево равенство, или дори поведе в резултата, "паркираният автобус" пред вратата на Чех може да потегли чак след последния съдийски сигнал. Гол за Барса обаче ще отвори мача и ще накара гостите да гледат по-често в предни позиции.

Каталунците наистово желаят да спасят сезона с място на финал в ШЛ, като четирикратният европейски клубен шампион ще иска да стане първия тим, защитил трофея в най-престижния европейски клубен турнир.

Челси от своя страна мечтае за своята първа корона на Стария континент. През последните години тимът имаше нужните качества за да го направи, но късметът им обърна гръб. По ирония на съдбата Челси може и да извърви дългия път към върха след няколкогодишно ходене по мъките точно в най-слабия си сезон от 7-8 години насам.

Логиката подсказва да заложим за краен успех на Барселона, но като че ли е дошло времето на Челси да хвърли бомбата, отстранявайки настоящия шампион. Ще потърсим възможно най-драматичната развръзка - победа за Барса с един гол разлика, в мач с поне три попадения в двете врати...

Резултат:  Барселона - Челси  2:1