Верона - Ювентус, мач от 23-ия кръг на Серия А. Стадион "Марк'Антонио Бентегоди", Верона, 16:00 часа българско време. Съдия: Даниеле Довери

Шампионът и водач в класирането Ювентус се движи с убийствено темпо. Торинци имат 13 победи в последните си 14 срещи. Единственото равенство бесрещу Лацио в Рим, когато тимът отрано остана с човек по-малко и въпреки това стигна до точката.

Новакът Верона е на пето място във временното класиране, но не може да се каже, че се отличава с някаква стабилност в представянето си. Отборът загуби последните си две домакинства  - от Наполи и от Рома. За последно на "Бентегоди" бе победен Лацио – на 22 декември.

ВЕРОНА

Групата за мача
Вратари
: Рафаел, Николас
Защитници: Агостини, Качаторе, Морас, Маркес, Гонсалес, Албертаци, Пиюд
Халфове: Халфредсон, Маркиньо, Донати, Донадел, Мартиньо, Ромуло, Чириляно, Сала
Нападатели: Кача, Тони, Гомес Талеб, Итурбе, Янкович

Контузени: Майета

Наказани няма

Вероятен състав (4-3-3): Рафаел – Качаторе, Гонсалес, Морас, Албертаци -Ромуло, Чириляно, Халфредсон – Итурбе, Тони, Янкович

 

ЮВЕНТУС

Групата за мача
Вратари:  Буфон, Сторари, Рубиньо
Защитници:  Киелини, Касерес, Огбона, Бонучи, Пелузо, Лихтщайнер,
Халфове:  Погба, Маркизио, Пепе, Пирло, Падоин, Асамоа, Видал, Исла
Нападатели: Вучинич, Тевес, Джовинко, Йоренте, Освалдо

Извън групата: Бардзали, Куалярела
Наказани няма

Вероятен състав (3-5-2): Буфон – Касерес, Бонучи, Киелини – Лихтщайнер, Погба, Пирло, Видал, Асамоа – Тевес, Йоренте

Прогноза на Gol.bg:

Треньорът на Ювентус Антонио Конте реши да даде почивка на един от титулярите в отбрана – Бардзали. Последният има хроничен проблем и ще бъде заменен от Касерес.

В средата на терена Маркизио вероятно отново ще започне на пейката заради отличната форма на триото Погба – Пирло – Видал. Куалярела не е повикан за мача, но новото попълнение Освалдо може да дебютира с бяло-черната фланелка.

Верона е една от приятните изненади в Серия А, но едва ли домакините ще успеят да спрат победния ход на водача Ювентус, устремил се към трета поредна титла.

Резултат: Верона - Ювентус 0:2