Брайтън - Манчестър Юнайтед, среща от Висшата лига на Англия, стадион "Уитдийн Стейдиъм", начало 22.00 часа.

Последните 10 срещи на Брайтън във всички турнири: Общо 3 победи, 3 равенства и 4 загуби. От тях 3 победи, 2 равенства и 1 загуба в последните 6 домакинства.

Последните 10 срещи на Манчестър Юнайтед във всички турнири: Общо 8 победи и 2 загуби. От тях 3 победи в последните 3 гостувания.

В последните 2 директни срещи домакините нямат победа, гостите имат 2 победи и нямат равен мач. Като всички изиграни срещи са на терена на сегашните гости от Манчестър Юнайтед.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК!

ПРОГНОЗА: Още 3 мача остават за Брайтън до края на сезона, а тимът е много близо до това да си отдъхне. Чайките са новаци и записаха една солидна кампания и въпреки скорошния спад във формата те са много близо до заветната граница от 40 точки.

Възпитаниците на Крис Хютън са на 14-о място на цели 5 пункта от опасната зона, така че един успех днес ще им подсигури още един сезон в елита на английския футбол. Загуба обаче не е вариант, тъй като след домакинството на Юнайтед предстоят визити на Сити и Ливърпул.

Миналия уикенд чайките направиха 0:0 у дома с Бърнли и нямат успех в 7 поредни кръга, но 3 от последните 4 мача завършиха наравно. На „Амекс“ формата им е по-добра и загубиха само 4 пъти през цялата кампания, като спечелиха 4 от най-скорошните си 7 домакинства. Юнайтед обаче е в добро моментно състояние.

Преди седмица червените дяволи удариха Арсенал и са почти сигурни за втората позиция. Тимът загуби 2 от последните си 5 визити и е доста колеблив в защита далеч от дома. Юнайтед има само 2 сухи мрежи от най-скорошните си 13 гостувания, но пък се разписаха в 11 от тях.

В същото време Брайтън не вкара поне един гол само в 2 от последните си 11 домакинства, но пък има също толкова сухи мрежи в този период. Последната от тях бе през декември 2017-а срещу Уотфорд. От всичко, казано дотук, опцията гол/гол изглежда чудесен вариант за предстоящия сблъсък. 

ПРОГНОЗА: Брайтън - Ман Юнайтед 1:1