Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес призна, че десетия триумф на отбора като европейски клубен шампион, е донесъл голямо облекчение на клуба.

Столичани спечелиха 3 отличия между 1998 и 2002 година, след което започнаха да говорят за юбилейната купа, но трябваше да чакат 12 години преди да успеят да я постигнат.

„Много съм щастлив, че успяхме да постигнем този успех и зарадвахме феновете си. Победата бе като освобождение за нас, защото Десетата наистина ни бе обсебила. Сега вече можем да мислим за Единадесетата без да сме под толкова голямо напрежение“ заяви той пред „Кадена Копе“.

„Така и не загубих вяра в отбора по време на финала. Наистина напрежението бе голямо, но завършекът бе изключителен. Когато Модрич отиде да изпълнява корнера в края си помислих, че Рамос ще вкара. Това бе невероятен гол, който ни донесе необходимото успокоение. Оттогава просто не мога да спра да го гледам“ добави Перес и изтъкна, че дори и загуба е нямало да застраши поста на Карло Анчелоти.

„Така или иначе сезонът бе добър и позицията на Карло никога не е била поставена под въпрос. Ние имаме проект, който ще продължим да следваме, но все пак ни трябва време. Разбира се винаги е по-добре да спечелиш. Анчелоти превърна отбора в голямо семейство и трябваше да го привлека по-рано. Миналата година Фъргюсън го искаше за свой наследник, но той вече бе приел да дойде при нас“ каза още босът на Реал.

„Зваършихме сезона по възможно най-добрия начин, въпреки че в края бяхме крайно изтощени физически и психически. Това е причината да не успеем да станем шампиони. Да спечелиш 3 купи за една година обаче е много трудно“ изтъкна още той.