Реал Мадрид ще плати 2 милиона евро трансферна сума на Стрьомгодсет за детето-чудо Мартин Йодегаард, съобщават столичните испански медии, цитирайки скандинавското издание „Драменс Тиденте”. 

Както е известно някои от най-големите европейски клубове като Байерн, Барселона и Ливърпул се облизваха за таланта, който след като посети някои от тяхq избра да тръгне към големия футбол от „Сантяго Бернабеу”, макар че предложението от германския колос е било по-добро от финансова гледна точка. 

Вчера е имало среща на емисари на Реал с хора от Стрьомгодсет в Копенхаген, на която са били уточнени подробностите по сделката. Към сигурните 2 милиона евро ще бъдат добавени още два, ако футболистът покрие определени критерии. 

Очакванията са в четвъртък Йодегаард да пристигне в Мадрид и официално да подпише договора си с Реал, който най-вероятно ще бъде за 6 години, а младокът ще стане част от втория отбор на Белите, където ще трупа опит и ще се обиграва. 

Заедно с тинейджъра в Испания ще дойде и баща му, който е получил работа в школата на клуба, като това се прави, за да може момчето да се чувства по-спокойно в чуждата среда и по-бързо да свикне с новия си тим.