Реал Мадрид вдигна 11-ата си титла от Шампионската лига след драматична победа, след дузпи, над Атлетико Мадрид (5:3 след наказателни удари, 1:1 след редовното време и продълженията) във финалния сблъсък, който се игра на "Джузепе Меаца" в Милано.

Галерия

Серхио Рамос отново се превърна в кошмар за "дюшекчиите", след като вкара първото попадение. Преди две години именно след негов късен гол във финала между двата тима в същия турнир мачът бе пратен в продължения, а оттам и спечелен от "кралете". Този път той се разписа в 15-ата минута, но Ферейра-Караско изравни в 79-ата за противника и така прати мача в продължения. 

При дузпите единствено Хуанфран от Атлетико пропусна наказателния си удар, като нацели страничната греда, а след това Роналдо бе точен и донесе 11-ата титла от Шампионската лига за тима си. 

В съставите на двата тима нямаше никакви изненади, като Зинедин Зидан и Диего Симеоне заложиха на най-доброто с което разполагат.

Срещата не мина и без драма, тъй като още в началото на второто полувреме Пепе фаулира Торес в наказателното поле и Атлетико получи право да изпълни дузпа, но Гризман нацели напречната греда от "бялата точка". За дузпите след продълженията вече споменахме. 

Toва бе 14-и финал за Реал в най-комерсиалния турнир и общо 11-а победа във въпросните срещи. Интересно е да се отбележи, че "дюшекчиите" имаха предимство срещу този противник в последните мачове. 


Началото на срещата бе изключително нервно, като символичните гости се опитваха да накъсват играта още от първата минута.

В 4-ата минута Бейл бе фаулиран в близост до наказателното поле и се нагърби сам да изпълни наказателния удар. Той центрира в наказателното поле, а Каземиро с крак успя да засече топката, но от два метра не успя да вкара и в крайна сметка Облак направи феноменално спасяване.

Няколко минути след това Кроос стреля от дистанция, но се стигна до рикошет в противников играч и топката излезе в ъглов удар.

В 15-ата минута Реал стигна до попадение чрез Серхио Рамос. Бранителят го направи отново, след като вкара изравнителното попадение във финала преди продълженията, преди две години.

След центриране в наказателното поле Бейл отклони топката с глава към Облак, а бранителят бе точно пред словенския страж и чукна кълбото така, че то да мине под плонжа на противниковия вратар. Имаше леки съмнения за засада в ситуацията, но в крайна сметка попадението бе зачетено като редовно.

В 22-ата минута Роналдо направи страхотен пробив през центъра на терена и стреля около дъгата, но топката рикошира в тялото на Савич.

Десет минути след това Бензема опита остро центриране в наказателното поле, но Облак изчисти топката и в крайна сметка спаси вратата си.

Атлетико опита нещо отчаяно чрез Хуанфран, но далечният му удар бе доста неточен.

Последваха силни минуги за "дюшекчиите", които обаче така и не успяваха да застрашат вратата на Навас.

В 37-ата минута Гризман засече прекрасно центриране на Габи и принуди Навас да спасява вратата си. В ситуацията имаше вдигнат и флаг за засада, но това бе най-доброто положение на Атлетико от началото на мача. .

Пет минути след това Гризман отправи много добър удар от дистанция, който премина на сантиметри покрай страничната греда.

До почивката не се стигна до нищо интересно и резултатът остана непроменен.

Преди да е изтекла и минута след подновяването на играта реферът отсъди дузпа за Атлетико Мадрид. Пепе фаулира Торес в наказателнтоо поле и съвсем логично имаше дузпа за "дюшекчиите". 

Зад топката застана Гризман, който нацели напречната греда и така пропусна "златен" шанс да изравни резултата.

В 54-ата минута Атлетико пропусна невероятен шанс, след като Савич бе намерен на далечната греда от свой съотборник, но ударът му мина на сантиметри покрай страничната греда. 

Малко след това Бейл отправи мощна тупалка от дистанция, но топката профуча покрай страничната греда.

В 59-ата минута Саул пропузна много добър шанс за Атлетико и неговият удар профуча встрани вратата.

През следващите минути Атлетико продължи да играе уверено, макар че бе на губещата позиция. 

В 62-ата минута Кристияно навлезе в наказателното поле, но топката му бе избита от краката в последния момент. 

В 71-ата минута Бензема изпусна страхотна възможност, след като получи топкта и излезе сам срещу Облак по диагонала, но словенецът спаси удара му. 

Малко след това Торес засече центриране с глава, но за негово съжаление не успя да изравни.

В 77-ата минута Роналдо отправи страхотен удар, който обаче премина встрани вратата. 

Секунди след това Роналдо предпочете да търси красотата, вместо да завърши по нормален начин гола си. Последва и пропуск на Бейл от чиста позиция. 

В 79-ата минута първата смяна на Симеоне реализира - Ферейра-Караско изравни резултата.  Хуанфран го намери на далечната греда и белгиецът просто отклони топката към опразнения ъгъл, за да изравни резултата.

Три минути след това Торес засече прекрасно центриране на Хуанфран на близката греда, но ударът му излезе извън пределите на вратата.

В 86-ата минута пък Бейл засече добро центриране, но топката преминa над вратата, а до края на редовното време нямаше повече голове и се стигна до продължения. 

В първото продължение Атлетико доминираше почти изцяло, но все пак Реал създаде два доста добри шанса. При първото положение Роналдо игра с глава, а при второто удар на Бейл от границата на наказателното поле бе блокиран. За Атлетико пропуск направи Караско, който не успя да се измъкне сам срещу вратаря, макар да бе в отлична позиция. 

Второто полувреме бе по-добро за Реал и "белия балет" пропусна 2-3 добри шанса, като при една от ситуациите Васкес се озова на перфектна позиция в наказателното поле, но ударът му бе блокиран.

В крайна сметка се стигна до дузпи при които единствено Хуанфран от Атлетико пропусна, след като нацели страничната греда, и така Реал стана шампион на Европа! 

РЕАЛ МАДРИД - АТЛЕТИКО МАДРИД 5:3 след дузпи (1:1 след редовното време и продълженията)

1:0 Рамос 15
1:1 Караско 79'

При дузпите: 
Васкес (Реал) - вкарва
Гризман (Атлетико) - вкарва
Марсело (Реал) - вкарва
Габи (Атлетико) - вкарва
Бейл (Реал) - вкарва
Саул (Атлетико) - вкарва
Рамос (Реал) - вкарва
Хуанфран (Атлетико) - пропуска
Роналдо (Реал) -  вкарва

РЕАЛ МАДРИД: Навас, Рамос, Пепе, Марсело, Карвахал (52 - Данило), Модрич, Бейл, Кроос (73 - Иско), Каземиро, Роналдо, Бензема (77 - Васкес)

АТЛЕТИКО МАДРИД: Облак, Хуанфран, Луис (109 - Ернандес), Годин, Савич, Габи, Фернандес (46 - Караско), Саул, Коке (116 - Партей) Торес, Гризман

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rcMjvrRWKbw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/hrD--cXL2uM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>