Кристиано Роналдо изигра най-добрият си мач от началото на сезона и спечели дербито на Мадрид за Реал. Кралете сразиха с 3:0 като гост Атлетико Мадрид, а португалецът се отчете с хеттрик. Роналдо започна с гол от фаул през първата част, а след почивката удвои от дузпа и после вкара след асистенция на Гарет Бейл. Така Кристиано вече има 18 гола в дербитата с Атлетико, с 1 повече от легендата Алфредо Ди Стефано. 

С този успех Реал Мадрид се утвърди на върха в класирането и след издънката на Барселона вече има 4 точки повече от каталунците - 30 срещу 26. Атлетико се смъкна до 5-то място с 21 точки. 

Треньорите на двата отбора направиха по един изненадващ ход с титулярите си. Фернандо Торес водеше атаката на Атлетико Мадрид, докато Зинедин Зидан остави на пейката Серхио Рамос, Тони Кроос и Карим Бензема, като централен нападател на Реал беше Кристиано Роналдо. 

Домакините започнаха по-добре срещата, но удар на Саул не намери целта. В 12-та минута Ян Облак спаси по феноменален начин удар с глава на Роналдо отблизо. Стражът на Атлетико изби топката около голлинията, а Кристиано поиска от реферите да бъде зачетен гол. Това обаче не се случи.

Така се стигна до 23-та минута, когато Роналдо стреля от свободен удар, топката се отклони от Стефан Савич в стената и обърка Ян Облак - 1:0 за Реал Мадрид. Това беше 20-ти гол на Роналдо от свободен удар в Примера дивисион, като от действащите футболисти най-близо до португалеца е Лионел Меси със 17. 

В края на първата част Иско се откъсваше сам срещу стража на домакините, но страничният рефер вдигна засада. 

Атлетико не бе печелил мач рещу Реал Мадрид в първенството, губейки на почивката, но момчетата на Диего Симеоне опитаха да променят това в началото на втората част. Само три минути след подновяването на играта удар на Караско от близо 25 метра облиза горната греда. В 50-та минута Антоан Гризман опита да изненада Кейлор Навас от малък ъгъл, но стреля неточно. Минута по-късно французинът пробва късмета си и с шут от 25 метра, но този път Навас спаси без проблеми. 

Постепенно Кралете притъпиха натиска на домакините и в 68-та минута Ян Облак спаси хубав удар на Иско. След това дойдоха минутите на Роналдо. В 70-та минута португалецът си изработи дузпа след нарушение на Стефан Савич срещу него. Роналдо прати Облак в обратния ъгъл и направи 2:0. 

В 77-та минута Роналдо вече беше горд притежател на хеттрик, след като Гарет Бейл му достави прекрасна топка от лявото крило, а Кристиано отблизо нямаше как да сбърка - 3:0. Това беше 39-ти хеттрик в кариерата на Роналдо. Освен това CR7 вече е водещ реализатор в Примера дивисион с 8 гола от началото на сезона. Атлетико Мадрид пък допусна за първи път три гола в първенсвото, откакто Ян Облак е вратар на тима. В добавеното време домакините все пак можеха да вкарат почетен гол, но Караско не успя да преодолее Навас, останал сам срещу него. 

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 0:3 

0:1 Кристиано Роналдо 23'

0:2 Кристиано Роналдо 71’-д

0:3 Кристиано Роналдо 77'

Атлетико Мадрид: Облак, Хуанфран, Годин, Савич, Филипе, Коке, Габи (62 - Кореа), Саул, Караско, Гризман, Торес (62 - Гамейро)

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Начо, Варан, Марсело, Модрич, Ковачич, Иско (79 - Бензема), Васкес (86 - Асенсио), Бейл, Роналдо (84 - Хамес) 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/muLXQMY7tWM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>