Серхио Рамос за пореден път се доказа като големият лидер на Реал Мадрид. Защитникът вкара два гола за победата на „Кралете“ с 3:1 като гост на Наполи, с което класира тима си за четвъртфиналите на Шампионската лига. Испанците се намираха в много неудобна ситуация, след като неаполитаните показваха вдъхновяващ футбол и водеха с 1:0 след гол на Дрис Мертенс в средата на първото полувреме. Тони Кроос обаче доставяше прекрасни топки от ъглови удари, а Рамос с глава в 51-та и 57-та минута смълча страстните фенове на „Сан Паоло“. В края резервата Алваро Мората довърши домакините.

За първи път от ноември насам титуляри за Реал бяха Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Карим Бензема, но през първата част двамата играха малко с топката. Наполи започна с убийствен домакински натиск, а гостите от Мадрид буквално рядко излизаха от собствената си половина. Марек Хамшик и Лоренцо Инсинье тестваха рефлексите на Кейлор Навас, който не се затрудни особено.

В 24-та минута обаче феновете на „Сан Паоло“ изригнаха. Хамшик пусна пас в дълбочина към Дрис Мертенс, който надбяга Карвахал и от малък ъгъл простреля Навас за 1:0. Това беше 5-ти гол на Мертенс в турнира този сезон и общо 17-ти в последните 16 мача за Наполи. Освен това нападателят стана първият белгиец с 5 попадения в турнира в рамките на един сезон.

След гола домакините се дръпнаха малко назад и дадоха възможност на Реал да се съвземе. Бейл обаче действаше егоистично, а Роналдо и Бензема се сблъскаха при една ситуация. В 30-та минута Роналдо беше изведен сам срещу Пепе Рейна, подмина го, но от малък ъгъл не успя да улучи вратата и стреля в гредата. Това беше 7-ма греда на футболист на Реал от началото на сезона в Шампионската лига.

До края на полувремето Наполи можеше да вкара още голове. Марек Хамшик бе изведен и можеше да излезе сам срещу Навас, но се забави и бе затворен от Пепе. Словакът реши да стреля от границата на наказателното поле и сгреши. Мертенс пък също тресна страничната греда след удар по тревата.

Второто полувреме започна по шокиращ начин за домакините, които допуснаха много бързо обрат. В 51-та минута Тони Кроос центрира от ъглов удар, а Серхио Рамос надскочи Раул Албиол и с глава реализира за 1:1. Само шест минути по-късно ситуацията се повтори. Отново Кроос достави топка от корнер и отново Рамос с глава наказа Наполи – 2:1. Това беше 10-ти гол за капитана на Реал този сезон и общо 81-ви в кариерата си.

Нещо повече – Рамос изравни Роберто Карлос за втория най-резултатен защитник на Реал Мадрид с 68 гола. Далеч напред със 127 е Фернандо Йеро.

До края срещата се доиграваше, след като ентусиазмът на домакините секна. Мертенс и Инсинье все пак имаха шансове за втори гол, а Карвахал в края пропусна да направи победата на Реал по-убедителна. Това все пак го стори резервата Алваро Мората с добавка в добавеното време.

Наполи – Реал Мадрид 1:3

1:0 Дрис Мертенс 24‘

1:1 Серхио Рамос 51‘

1:2 Серхио Рамос 57‘

1:3 Алваро Мората 90'

Наполи: Рейна, Хисай, Албиол, Кулибали, Гулам, Алан (65 – Рог), Диавара, Хамшик (75 – Зиелински), Кайехон, Мертенс, Инсинье (70 – Милик)

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело, Кроос, Каземиро, Модрич (80 – Иско), Бейл (68 – Васкес), Роналдо, Бензема (77 – Мората)