Феновете на Реал Мадрид преживяха ново разочарование, а ситуацията около треньора Зинедин Зидан започва да става все по-тежка. 
 
Кралския клуб направи нова издънка, след като падна с 0:1 у дома от Виляреал в мач от 19-ия кръг на първенството и играчите отново бяха изпратени с освирквания. 
 
Жълтата подводница спечели с късно попадение и така постигна исторически първи успех на „Сантяго Бернабеу”, където преди това имаше 5 равенства и 18 загуби. 

В състава на домакините Начо замени Серхио Рамос в центъра на защитата, Иско също стартира, като заедно с Бейл и Роналдо трябваше да осигурява головете. За гостите в нападение отново бе Карлос Бака.  

 
Началото бе сравнително спокойно, въпреки стремежа на домакините да владеят инициативата и да бъдат опасни. Все пак след корнер в 9-ата минута удар на Иско бе блокиран, след което Начо прати топката покрай вратата. 
 
Все пак Белите натиснаха и в 14-ата минута Бейл отбеляза след удар с глава отблизо, но попадението правилно бе отменено поради засада. Последва опасен удар на Марсело, който Асенхо спаси преди в 23-ата минута Модрич да бъде съборен на около 25 метра от вратата. 
 
Роналдо изпълни отлично над стената, но Асенхо се разтегна и съумя да докосне топката, след което тя рикошира и в гредата, за да излезе в корнер, който не донесе нищо на домакините, след като ударът на Модрич бе блокиран. 
 
В 28-ата минута и Виляреал създаде напрежение пред Навас, след като Форналс намери Бака и той стреля с левия крак, но Начо успя да блокира изстрела. Малко след това Модрич изведе Роналдо сам срещу вратаря, португалецът копна топката над Асенхо, но за негово разочарование тя премина покрай вратата. 
 
Последва нов неточен опит на Кристиано, след което домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Бонера, но по скоро правилно реферът не отсъди такава. В 37-ата минута Алваро Гонсалес остана непокрит и засече с глава, но стреля право в ръцете на Навас. 
 
След това Бейл засече много технично подаване на Иско, но не успя да намери близкия ъгъл. Малко преди паузата уелсецът пак остана на добра позиция, но трябваше да бие с десния крак, така че не намери целта. В 45-ата минута Асенхо окончателно гарантира нулевото равенство на почивката, отразявайки удар на Роналдо отблизо. Португалецът бе избутан в гръб от Гаспар и поиска дузпа, но претенциите му бяха подминати. 
 
След паузата двубоят остана интересен и Форналс стреля покрай вратата, притиснат от Карвахал. Малко по-късно и резервата Денис Черишев се оказа на добра позиция при контра, но също не бе точен. Реал пък отговори с шут на Кроос, с който Асенхо се справи. 
 
Натискът на Реал не даваше резултат и това изнервяше все повече хората на Зидан с минаване на времето. Гостите пък трупаха увереност и в 61-ата минута Бака притесни бялата защита, но стреля слабо, а малко след това не успя да намери целта от добра позиция. 
 
Пробивът за Реал обаче така и не идваше, въпреки усилията на домакините. Зидан пусна Асенсио и Лукас Васкес в опит да промени нещата, което обаче не стана. В 81-ата минута Модрич стреля над вратата от добра позиция. 
 
Истинският шок обаче дойде в 87-ата минута. Тогава удар на Юнал бе блокиран, но топката се оказа във Форналс, който с великолепен прехвърлящ удар преодоля Навас и даде аванс на Виляреал!
 
До края Реал не успя да постигне нищо и регистрира 4-а загуба през сезона в шампионата, като разликата до Барселона може да стане 19 точки. Белите освен това са едва 4-и с 32 точки. Виляреал пък вече има 31 и борбата за четвъртото място се ожесточава. 
 
Реал Мадрид – Виляреал 0:1
 
0:1 Форналс 87
 
Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Варан, Начо, Марсело, Кроос, Каземиро, Модрич,  Иско (72 Лукас Васкес), Бейл (70 Асенсио), Роналдо
Виляреал: Асенхо, Коста, Алваро, Бонера, Марио Гаспар, Тригерос, Родриго, Кастийехо (85 Рукавина), Форналс, Раба (46 Черишев), Бака (76 Енес Юнал)

<iframe src="https://vk.com/video_ext.php?oid=-142821856&id=456240320&hash=feb5668031e13dc3" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>