В Реал Мадрид научиха лоши новини, след като днес вратарят на Атлетик Билбао Кепа Арисабалага поднови договора си с клуба до лятото на 2025 година. 

Футболистът бе сериозно спряган за преминаване на „Сантяго Бернабеу“, което пак може да се осъществи, но ще бъде вече срещу 80 милиона евро, каквато е неустойката по договора му. 

Според испанските медии баските са повишили сериозно заплатата му, като според новия си контракт той ще получава 6 пъти повече, отколкото е било първоначалното предложение на клуба. 

„Много съм доволен, че оставам в своя дом. Вече 15 години съм тук и на този етап смятам, че е най-добре да продължа да играя за Атлетик. Благодарен съм на клуба, че прояви търпение. Имах оферти и можех да преговарям и с други отбори, но прецених, че е най-добре да остана“ заяви Кепа. 

Той  е считан за изключително талантлив, но с новия си договор е много вероятно Реал да насочи вниманието си другаде, а и Зинедин Зидан винаги е твърдял, че харесва Кейлор Навас. В момента Кепа вече повече от месец е контузен, като се очаква да се върне до 2 седмици на терена.