Реал Мадрид спечели преди дни във Валенсия с 4:1, но тази вечер не успя да си тръгне с успех от същия град - Леванте изтръгна 2:2 като домакин на “Кралете”. Големият герой бе Джанпаоло Пацини, който дебютира с гол в 88-та минута. Преди това тимът на Зинедин Зидан повеждаше на два пъти чрез Серхио Рамос (12) и Иско (80), но не успя да стигне до успеха. 

Кристиано Роналдо и Гарет Бейл отново не убедиха с играта си и дори не останаха на терена до края на мача. Португалецът не изглеждаше никак доволен от решението на Зидан да го извади. 

След днешната издънка Реал Мадрид остава на 4-та позиция с 39 точки, на една зад третия Валенсия. Леванте пък остава точно над чертата с едва 20 точки от 22 кръга. Убедителен лидер с 57 пункта остава Барселона. 

Зинедин Зидан заложи на най-доброто, с което разполага, като в атака бе атомното трио Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Карим Бензема. Срещата започна равностойно, като в първите минути Реал имаше две изгодни възможности да открие резултата. Бензема и Марсело обаче не реагираха добре в точния момент. 

В 12-та минута Реал спечели ъглов удар, след което вкара. Тони Кроос насочи топката към Серхио Рамос, който отново бе господар във въздуха и я отправи към мрежата. Бензема също имаше роля за попадението, тъй като посегна към топката и залъга вратаря на домакините. В крайна сметка Рамос вкара в 14-ти пореден сезон в Ла Лига, с което стана първият защитник с това постижение. Това бе негов 88-ти гол в кариерата, като 50 от тях са с глава. 

Добрата игра на столичани продължи, но Роналдо и Бензема не успяха да реализират от изгодни позиции. Така дойде 42-та минута, в която Леванте изравни. Педро Моралес бе изведен зад защитата на гостите, но не успя да преодолее Кейлор Навас. Топката обаче попадна на крака на Ели Боатенг, който с техничен удар от границата на наказателното поле направи 1:1. 

В началото на второто полувреме Леванте можеше да направи плен обрат. Шут на Дукур обаче се отби в тялото на Варан и не попадна във вратата на Реал. Малко след това Джеферсон Лерма стреля в главата на Навас от близък ъгъл. 

Роналдо пък продължаваше да обстрелва вратата на Леванте, но така и не успя да отправи голов удар. Ходът на мача бе в 66-та минута, когато Зинедин Зидан реши да смени Бейл с Иско. Испанският национал се отблагодари по най-добрия начин - с гол. Това стана в 80-та минута, когато Бензема се пребори за една топка на самата аутлиния и я върна към дузпата. Там Иско беше непокрит и с лекота реализира за 2:1.

В 86-та минута Леванте заслужаваше да изравни. Моралес центрира от лявото крило и намери Рохер на далечната греда. Нападателят обаче нямам успя да изкара топката в аут на метри от голлинията. Домакините все пак изравниха в 88-та минута. Дебютиращият Джанпаоло Пацини бе изведен сам срещу Навас и стреля технично. Стражът на Реал успя да отбие топката, но тя все пак се търколи в мрежата му - 2:2

Леванте - Реал Мадрид 2:2

0:1 Серхио Рамос 12’

1:1 Ели Боатенг 42’

1:2 Иско 80’

2:2 Джанпаоло Пацини 88'

Леванте: Ойер, Коке, Постиго, Робер, Луна, Лукич, Лерма (68 - Рохер), Дукур, Моралес, Боатенг (60 - Хансон), Иви (77 - Пацини)

Реал Мадрид: Навас, Марсело, Рамос, Варан, Карвахал, Каземиро, Модрич, Кроос (90 - Васкес), Роналдо (82 - Асенсио), Бейл (66 - Иско), Бензема

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ZezP8RhxyKI" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>