Младокът Марко Асенсио влезе в историята на Реал Мадрид, след като отбеляза гол №6000 за Белите в Ла Лига при победата над Бетис с 5:3 снощи. 

Даниел Карвахал се отчете с асистенцията, след като навърза двама съперници на фланга, след което намери съотборника си, който реализира с отличен удар, за да изведе Реал напред в мача, което се оказа и решаващо за успеха. 

Така той се присъедини към легенди като Паиньо, който бележи гол №1000 през 1950-а година, Пако Хето – гол №2000 през 1963, Хуанито – гол №3000 през 1981, Иван Саморано – гол №4000 през 1994 и Гути, който вкарва гол №5000 през 2008. 

„Посещавам гола на Себайос, тъй като е мой добър приятел и исках да го зарадвам, ако отбележа. Първият ми гол бе за друг мой приятел, с който се бяхме хванали на бас, че ако отбележа с глава ще трябва да си обръсна косата” коментира Асенсио, който бе и открил резултата преди това. 

„Щастливи сме от победата и от работата си, но знаем, че трябва да продължим по същия начин. Факт е, че Бетис игра добре и особено до почивката ни създаде доста проблеми, намирайки празни пространства, но след паузата се подобрихме много сериозно. Говорихме си, че трябва да ги притиснем и да изнесем играта напред и точно това и направихме” добави той.