Реал (Мадрид) успя да елиминира ПСЖ и да се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига. Мадричани стигнаха до успех с 2:1 във френската столица при визитата си в реванша от 1/8-финалите.

Така с общ резултат от двата мача 5:2 продължават напред.Първото попадение бе на Роналдо, който вкара в 51-ата минута. Кавани пък изравни в 71-ата. Каземиро донесе успеха на своите в 80-ата минута.

Определено пък в състава на парижани ясно си пролича отсъствието на звезда като Неймар. Кариоката е тежко контузен и не игра днес за своя отбор.

Парижани останаха с човек по-малко в 65-ата минута заради червения картон на Верати. Италианецът побесня срещу съдията заради съдийско решение и бе декориран с втори жълт картон в ситуацията. 

Това ранно отпадане слага на карта и бъдещето на Унай Емери начело на тима. 



Срещата започна с високо темпо, но през първите минути нямаше чисти положения пред двете врати. В 11-ата минута Бензема отправи силен удар, но той се отклони в тялото на Верати и премина над противниковата врата. 

Минути след това Рамос бе на път да вкара за Реал, но Ареола направи феноменално спасяване. Той отправи удар от няколко метра без подготовка, но противниковият страж изби кълбото.  Това бе и първата страхотна възможност за "кралете" от началото на срещата. 

В 25-ата минута парижани получиха добра възможност да застрашат противниковата врата, след като получиха фаул на разстояние от 25-26 метра. Зад топката застана Ди Мария, но кълбото рикошира в стената и излезе в корнер. 

В 35-ата минута Реал създаде прекрасна контраатака, но последният пас към Асенсио не се получи и Силва изчисти кълбото. 

Две минути след това Бензема пропусна феноменален шанс, след като остана сам срещу вратаря и опита да го преодолее, като мушне топката покрай него, но Ареола бе просто пефектен и спаси вратата си. 

Малко след това Карвахал отправи хубав удар с външен фалц, който премина покрай вратата. В 43-ата минута Ди Мария опита да намери Кавани в наказателното поле, но Навас се намеси отлично и изпревари уругваеца.

В самия край на полувремето Мбапе бе изведен сам срещу вратаря, но Навас отново бе перфектен и спаси удара. 

Минути след старта на второто полувреме ПСЖ имаше хубав шанс, но ударът на Мота от дъгата бе доста неточен. 

В ответната атака Роналдо бе много близо до гол, но ударът с глава на португалеца премина покрай вратата. 

В 51-ата минута обаче Реал все пак откри след гол на Роналдо. 

Португалецът засече прекрасно центриране на Васкес на втора греда и с глава прати топката в мрежата. В 60-ата минута Кавани отправи интересен удар от воле, но топката бе блокирана. 

Пет минути след това Верати побесня срещу съдийско решение и си изкара изключително глупав втори жълт и червен картон. 

В 70-ата минута Асенсио можеше да удвои, но ударът му срещна гредата.  Секунди след това парижани изравниха. Пасторе отправи удар с глава, а топката се отклони в крака на Каземиро и след това в този на Кавани, и в крайна сметка кълбото влезе в мрежата. 

В 74-ата минута Бензема излезе сам срещу вратаря, но ударът му бе разочароващ. В 80-ата минута Каземиро отправи удар от наказателното поле, който рикошира в тялото на противников играч и залъга вратаря. Така "кралете" стигнаха до аванс.

В 84-ата минута Васкес отправи хубав удар от наказателното поле, но топката се отби в гредата. Иско също имаше страхотен шанс, но в 90-ата минута Ареола направи спасяване от световна класа. 

До самия край нямаше повече попадения. 

ПСЖ - РЕАЛ (МАДРИД) 1:2
0:1 Роналдо 51
1:1 Кавани 71
1:2 Каземиро 80

ПСЖ: Ареола, Алвеш, Силва, Юри, Маркиньос, Мота (59 - Пасторе), Ди Мария, Верати, Рабио, Кавани, Мбапе (85 - Диара)

РЕАЛ: Навас, Рамос, Марсело, Карвахал, Варан, Каземиро, Ковачич (71 - Крос), Васкес, Асенсио (81 - Иско), Роналдо, Бензема (76 - Бейл)