Реал Мадрид победи Малага с 2:1 в двубой от 32-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Ла Росаледа".

Макар и на тренировъчно темпо, футболистите на треньора Зинедин Зидан стигнаха безпроблемно до победата с голове на Иско и Каземиро. В края на срещата Диего Ролан пък се разписа за домакините.

След тази победа Реал вече е на 3-ото място с актив от 67 точки, с 2 повече от 4-ия Валенсия, който вчера загуби от първенеца Барселона с 1:2.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9SNntFas2ec" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Oще след първия съдийски сигнал гостите поеха инициативата, а Карим Бензема пропусна добра възможност във 2-ата минута. Топката беше отбита към границата на наказателното поле, но той насочи удара си много встрани от дясната греда.

В 17-ата минута Матео Ковачич се извиси над всички и засече центриране, отклонявайки топката с глава отблизо в долния ляв ъгъл, но вратарят Роберто Хименес се изяви с великолепно спасяване и спаси.

В 23-ата минута с гръб към вратата, Лукас получи хитър пас в наказателното поле. Футболистът атрактивно се завъртя около оста си и нанесе мощен удар, който обаче премина малко над напречната греда.

Две минути по-късно Бензема пропиля още една добра възможност. Нападателят получи прекрасно центриране и нанесе силен изстрел с глава. Топката обаче мина на сантиметри от лявата греда.

В 29-ата минута гостите откриха резултата. Иско изпълни по перфектен начин пряк свободен удар от границата на пеналтерията. Халфът завъртя топката право в левия ъгъл и не остави шансове на Хименес.

В края на първото полувреме домакините пропуснаха добра възможност да изравнят. Мануел Итура се възползва от грешка в защитата на Реал Мадрид и той се изправи очи в очи с Кейлор Навас и нанесе силен удар по земя от близко разстояние. Вратарят на "белия балет" обаче показа страхотен рефлекс и изби топката.

През втората част Реал продължи да контролира случващото се на терена и това даде резултат в 63-ата минута. Хубава комбинация между Бензема, Иско и Каземиро завърши с удар от близко разстоятние на последния - 0:2.

В 68-ата минута Чори Кастро изпълни хубав пряк свободен удар. Футболистът, прати топката под напречната греда, но Кейлор Навас плонжира и успя да спаси.

В 77-ата минута резервата Борха Майорал Моя получи късо подаване и нанесе добър удар от средно разстояние към средата на целта, но вратарят беше нащрек и направи рутинно спасяване.

В 86-ата минута "белия балет" организира опасна контраатака. Бензема напредна опасно отляво и пусна топката в наказателното поле. Там се оказа Серхио Рамос, който обаче не се възползва добре от ситуацията и прати отпката в ръцете на Хименес.

В добавеното време на двубоя Диего Ролан се възползва от грешка на Хесус Вайехо и оформи крайния резултат.
 
Малага - Реал Мадрид 1:2

Голмайстори: Иско (29), Каземиро (63'), Диего Ролан (90+3')

Малага: Хименес, Росалес, Торес, Микел (Родригес 71'), Рика, Итура, Ласен (Буено53'), Ролан, Кастро, Адриан, Идейе (Лестиен 78')
Треньор: Хосе Мануел Гонсалес Лопес

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Рамос, Вайехо, Ернандес, Каземиро, Ковачич, Иско (Майорал 72'), Лукас, Асенсио (Себайос 66'), Бензема
Треньор: Зинедин Зидан

Малага, стадион "Ла Росаледа"
Съдия: Рикардо де Бургос Бенгоечеа
Жълти картони: Рика, Итура, Родригес, Росалес (Малага)