Байерн Мюнхен изигра един от най-силните си мачове като гост през последните години в Шампионската лига, но завърши само 2:2 срещу Реал Мадрид на стадион "Сантяго Бернабеу". Така "белия балет" се класира на финала в турнира след щастливата си победа с 2:1 на германска земя миналата седмица.

Германският хегемон тотално надигра любезния си домакин през първото полувреме, откривайки резултата още в третата минута чрез Джошуа Кимих, който се разписа и миналата седмица.

Оставеният напълно непокрит Карим Бензема изравни резултата малко след това, но баварците не се смутиха и продължаваха да нападат, създавайки интересните моменти на терена. Много големи пропуски отблизо обаче направиха Роберт Левандовски и Хамес Родригес, а за капак две претенции на баварците за дузпи не бяха уважени от рефера Чакър.

Трудът в офанзивен план на гостите беше опропастен само 22 секунди след подновяването на играта, когато рядко срещаната груба грешка на вратаря Свен Улрайх позволи на Карим Бензема да вкара на празна врата.

В средата на втората част Хамес Родригес наказа отбора, чиято собственост е все още. Колумбиецът първо беше блокиран, но след това направи успешна добавка отблизо. До края на мача Байерн продължи да диктува темпото и да бъде по-опасен, но не успя да материализира ситуациите в предни позиции.

В последните секунди статистиката показа 21:9 удара в полза на германците, които обаче пропуснаха своя шанс и отпадат от надпреварата за пети пореден сезон срещу испански противник.


Баварците започнаха много надъхано и още в първите секунди се настаниха в половината на своя противник. Хамес Родригес центрира опасно в наказателното поле, но Кейлор Навас изби, а след това вратаря улови центрирането по земя на Давид Алаба отляво.

Натискът на Байерн даде бърз резултат и в третата минута авторът на гола за германците от първата среща Джошуа Кимих отново откри резултата. Той се възползва от лошо построена защита на домакините и от границата малкия пеналт нанесе безпощаден удар по диагонала, след като топката се отби от тялото на съотборника му Корентен Толисо.

Малко след това Реал стигна до първата си възможност! Кристиано Роналдо стреля от движение след подаване но Карим Бензема отдясно, но кълбото мина встрани от целта.

Бяха изминали десетина минути игра, когато Реал изравни резултата след груба грешка в отбраната на баварците. Марсело центрира отляво и на далечната греда оставеният напълно непокрит Карим Бензема прати топката в мрежата.

Байерн пресираше много дълбоко и настървено, създавайки нова възможност. Левандовски получи хубав пас в наказателното поле и беше побутнат от Серхио Рамос, но реферът Джунейт Чакър не отсъди нарушение. Малко след това Томас Мюлер беше оставен сам в наказателното поле и върна леко назад, но не намери свой съотборник.

При една от редките акции на домакините Кристиано Роналдо шутира много мощно, но още по-неточно с левия крак. Малко след това Реал създаде две опасни положения. Първо Марсело пробва прострелно центриране, но Улрайх го блокира. След това Кроос пробва да подаде около аутлинията, но топката отново беше избита.

Половин час след началото Байерн отново създаде много добра многоходова акция. Рибери задържа в пеналта и пусна вдясно за Мюлер, чийто точен удар в долния ляв ъгъл на затруднява Навас. Големите пропуски обаче дойдоха минута след това, когато първо излезлият сам срещу вратаря Левандовски би в обсега му с левачката, а след това Хамес Родригес пропусна да вкара отблизо след подаване на Мюлер!

Шест минути преди почивката Кристиано стреля опасно в долния десен ъгъл, но Улрайх спаси. После Серхио Рамос засече с глава при изпълнението на корнера, но не намери целта.

Към края на първата част Байерн отново демонстрира надмощието си. Първо опасен удар на Толисо мина встрани от целта, а след това Марсело игра с ръка около границата на наказателното поле при центриране на Кимих отдясно. Топката се озова у Левандовски, но той спечели само корнер след получил се рикошет.

Само 22 секунди след подновяването на играта Свен Улрайх направи невероятна грешка и подари втори гол за Реал. Той получи пас от Толисо и излезе с мисълта да улови топката, но в последния момент се отказа и я подари на Карим Бензема, който вкара отблизо!

Мадридчани се втурнаха в атака след втория си гол и първо две остри центрирания не намериха своя адресат, а след това Кристиано Роналдо направи голям пропуск отблизо. Преди изтичането на час игра Байерн се настани в пеналта на домакините и пробва няколко удара, но защитата на "белия балет" се справи.

В 63-ата минута Байерн напълно заслужено изравни резултата, а голмайсторът се оказа играч, който все още е собственост на Реал - Хамес Родригес! Колумбиецът първо беше блокиран след ефектен удар от движение, но след това направи успешна добавка отблизо по диагонала!

Четвърт час преди края на редовното време Байерн пропусна още една много голяма възможност. Корентен Толисо стреля от движение, но Кейлор Навас показа страхотен рефлекс и спаси своите! После Хамес шутира от движение, но рикошет позволи на Навас да улови!

В заключителната част на двубоя силите и на двата отбора видимо намаляха и интересните ситуации пред двете врати бяха рядкост. В последната минута Навас излезе и боксира топката при центрирането на Тиаго в наказателното поле на испанците.

В 92-ата минута Хумелс стреля с глава, но покрай целта! Малко след това защитникът не успя да намери Левандовски и Вагнер в наказателното поле, а рикошетът помогна на Навас да улови.

 

Реал Мадрид - Байерн Мюнхен 2:2

0:1 Джошуа Кимих - 3'
1:1 Карим Бензема - 11'
2:1 Карим Бензема - 46'
2:2 Хамес Родригес - 63'


Реал Мадрид: Навас, Варан, Рамос, Марсело, Васкес, Ковачич (Каземиро - 73'), Модрич, Кроос, Асенсио (Начо - 88'), Кристиано, Бензема (Бейл - 72')

Байерн Мюнхен: Улрайх, Зюле, Хумелс, Алаба, Кимих, Толисо (Вагнер - 75'), Тиаго, Рибери, Мюлер, Хамес (Мартинес - 84'), Левандовски