Както се очакваше Реал Мадрид се възползва от възможността да си върне нападателя Мариано Диас. 

Футболистът бе спазарен за Севиля, но Белите активириха клаузата да го откупят обратно за сумата договорена между андалусийци и Лион. Така 25-годишният играч ще струва на столичани 22 милиона евро, плюс 3 милиона бонус. 

В тези пари не влизат 8-те милиона, които Олимпик даде за Мариано само преди 14 месеца и той реализира 21 гола в първия си и единствен сезон във френския клуб, който ще получи 15% от бъдеща продажба на играча. 

„Реал Мадрид и Олимпик Лион постигнаха договорка за Мариано Диас. Той ще бъде представен официално в петък,  когато ще говори и пред медиите“ пише в сайта на Реал. 

Договорът на футболиста е за 5 години, а официалното му представяне ще бъде на 31 август (петък) от 14:30 часа българско време. Нападателят е петото ново попълнение на Белите за новия сезон след Тибо Куртоа, Алваро Одриосола, Винисиус и Лунин, който бе преотстъпен на Леганес. 

Мариано е роден в Каталуния, но играе за Еспаньол като дете, а през 2011-а година, когато е на 19, идва в Мадрид, където прави силно впечатление за втория и третият им, но не успява да се наложи в първия. Сега ще има втора възможност да го направи.