Треньорът на Реал Мадрид Юлен Лопетеги настоя, че не съжалява за случилото се  преди световното първенство, когато бе обявено, че ще води Кралския клуб. 

Специалистът бе уволнен, което естествено донесе сътресения в Ла Фурия и тимът се прибра у дома след загуба с дузпи на 1/8финал от Русия. Лопетеги бе доста критикуван за действията си тогава и твърди, че пак би постъпил по същия начин. 

„Взех това решение честно и бих го направил отново. Не съжалявам. Реал Мадрид винаги е бил специален клуб, който предвид последните спечелени трофеи, е най-добрият през 21-и век” заяви наставникът в интервю за „Онда Серо”. 

„Съвсем различно е да работиш ежедневно и аз съм много доволен от новата си роля. Щастлив съм да водя този отбор, но също така вярвам, че под ръководството на Луис Енрике Испания ще постигне много. Оставам отдаден фен на отбора, но мисля за това, което предстои в бъдеще” добави той. 

„Миналото си е минало. Не искам да се връщам назад и да обяснявам отново защо стана така. Случилото се не може да се промени. Всеки направи каквото смяташе, че трябва. За мен всичко е наред и пак бих постъпил така. Не можех да откажа на Мадрид. Всеки има чувства и неща, които иска да запази за себе си. Някои не са приятни, но това те прави по-силен” каза още Лопетеги, като отговори задочно и на Лео Меси, който коментира, че без Роналдо Реал е станал по-слаб. 

„Аз нямам съмнения в моя отбор. Началото е добро и всичко върви както трябва. Не говорих с Кристиано преди да напусне, тъй като той вече бе взел решение да си тръгне. Ние обаче разполагаме с много силен тим, който може да се бори за трофеи” каза още специалистът.