Реал Мадрид допусна тежка загуба от Севиля с 0:3 в двубой от 6-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион "Рамон Санчес Писхуан"

Футболистите на треньора Хулен Лопетеги бяха неузнаваеми на терена и допуснаха безброй грешки в средата на терена, позволявайки на домакините да отбележат три гола през първото полувреме. В герой за Севиля се превърна Андре Силва, който успя да се разпише на два пъти в разстояние на само 5 минути - в 16' и 21'. Висам Бен Йедер оформи класиката в 39-ата. 

Така Реал не успя да се възползва от загубата на Барселона от Леганес с 1:2 по-рано тази вечер и двата испански гранда останаха с еднакъв брой точки в класирането - 13.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xzGgHnmdoe8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна добре за домакините, които владееха повече топката, но не успяваха да стигнат до опасност пред вратата на Тибо Куртоа. В крайна сметка това се случи в 9-ата минута, когато Висам Бен Йедер стреля с глава след добро центриране. Белгийският страж обаче демонстрира класа и спаси.

В 15-ата минута можеше да се стигне до куриозен гол. Центриране одясно рикошира в крака на Марсело, топката промени тракторията си и бе на косъм да прехвърли Куртоа. Решаваща намеса от голлинията на Серхио Рамос обаче спаси "белия балет".

Той обаче беше безсилен минута по-късно. Грешка в средата на терена на гостите позволи мълниеносна атака на Севиля, която завърши с остро подаване по земя отдясно към Андре Силва, който необезпокояван прати топката във вратата.

В 21-ата минута домакините удвоиха преднината си. Нова контраатака остави беззащитни бранителите на Реал и Хесус Навас шутира по диагонала в наказателното поле. Куртоа изби топката, но тя попадна в Андре Силва, който се разписа за втори път в мача.

Минута по-късно Гарет Бейл можеше да върне "белия балет" в мача, след като се извиси над всички и стреля с глава. Топката обаче мина покрай дясната греда на вратаря Вацлик.

В 36-ата минута нова грешка в средата на терена на гостите позволи на Франко Васкес да получи хитро подаване в наказателното поле. Футболистът стреля технично, но фалцът на топката не бе достатъчен и тя нацели напречната греда.

В 39-ата минута резултатът стана класически. След корнер Бейл изчисти с глава към Франко Васкес, който също игра с глава и подаде към изскочилия зад отбраната Висам Бен Йедер. Нападателят сложи крак и с немалка доза късмет се разписа - 3:0. При този резултат двата отбора се оттеглиха на полувремето.

През втората част гостите се опитаха да се върнат в мача, но добре подредените футболисти Пабло Мачин не позволяваха това да се случи. В 52-ата минута Лука Модрич подаде към Бейл, който си пробва късмета с удар от далечно разстояние. Топката обаче не намери целта.

Две минути по-късно най-добрият футболист на FIFA за 2018 година защити името си, след като получи извеждащо подаване и демонстрира висока класа, преодолявайки вратаря Вацлик. Съдията Алехандро Ернандес обаче отмени гола на Модрич след консултация със системата VAR, тъй като хърватинът се оказа в положение на засада.

В 62-ата минута Бейл напредна опасно след страхотен спринт и се озова очи в очи с вратаря на Севиля. Уелсецът стреля, но Вацлик се намеси по превъзходен начин в стил "звезда", разпервайки ръце и крака встрани и успя да избие токата.

В 74-ата минута Гарет Бейл пропиля огромна възможност, след като получи центриране от пряк свободен удар и стреля от границата на пеналтерията. Топката премина малко встрани от лявата греда.

В 80-ата минута защитата на гостите не успя да изчисти топката и в крайна сметка тя попадна в Франко Васкес дълбоко в наказателното поле, но добре отправеният му удар отлетя малко вдясно от целта. 

Севиля – Реал Мадрид 3:0 

Голмайстори: Андре Силва (16, 21), Висам Бен Йедер (39)

Севиля: Вацлик, Карисо, Кяер, Гомес, Навас, Банега (Меса 90+1'), Арана (Нолито 86'), Сарабия, Васкес, Силва, Йедер (Промес 69')
Треньор: Пабло Мачин

Реал Мадрид: Куртоа, Начо (Лукас 60'), Варан, Рамос, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Бейл, Асенсио, Бензема (Мариано 60')
Треньор: Хулен Лопетеги

Севиля, стадион "Рамон Санчес Писхуан"
Съдия: Алехандро Ернандес
Жълти картони: Васкес, Банега, Сарабия (Севиля); Бейл, Кроос, Модрич, Мариано (Реал Мадрид)