Треньорът на Реал Мадрид Юлен Лопетеги обяви, че изобщо не се притеснява за бъдещето си, след като серията лоши резултати го постави под напрежение. 

Столичани не успяха да се разпишат в последните си 3 мача, като загубиха от Севиля и ЦСКА Москва в Шампионската лига, но наставникът запазва спокойствие. 

„Един треньор винаги трябва да бъде готов да посрещне критиките. Целта е да продължим да работим в стремежа да се подобрим. Дали се притеснявам за позицията си? Не. Мисля единствено как да подготвя по-добре отбора за следващия мач“ заяви Лопетеги преди гостуването на Алавес утре. 

„В крайна сметка имаме еднакви точки с лидера в класирането. Целта е да не губим вяра в своите умения и да продължим да прогресираме с мисъл за следващия двубой. Предстоящият противник е в добра форма, домакин е и аз очаквам много труден мач. Имаме грешки, които трябва да изчистим“ добави той. 

„В крайна сметка това е Реал Мадрид. Очакванията са винаги високи към отбора. Важното е това, как се чувстваме и отдадеността на футболистите. Знаем, че ще имаме и трудно моменти, които трябва да сме готови да преодолеем. Смятам, че притежаваме правилната настройка и не сме загубили увереността си. Имаме някои контузени играчи, но това просто е период, в който е необходимо да се справим“ каза още Лопетеги.