С огромен късмет и два късни гола Реал Мадрид се върна на победния път, след като надви Валядолид с 2:0 на „Сантяго Бернабеу” в мач от 11-ия кръг на Примера дивисион. 

Белите не бяха убедителни в играта си и имаха огромен шанс, след като гостите удариха две греди, а освен това решаващият първи гол бе отбелязан от играч на Валядолид. 

Така или иначе обаче, Сантяго Солари донесе втора победа на отбора и спря серията от 5 поредни мача без успех в първенството, като вече Реал има 17 точки. 

В същото време Валядолид показа много добра игра, но остана с празни ръце, като загуби за първи път далеч от дома и поредицата му от 6 поредни срещи без успех също бе спряна. 

В състава на Реал Мадрид Одриосола и Регуилон започнаха в защита. Гарет Бейл също стартира, въпреки слабата си форма. Бразилецът Винисиус остана на пейката, където може би изненадващо бе и Иско. 

Домакините опитаха да натиснат в началото и Карим Бензема бе изведен добре, но диагоналният му удар премина покрай вратата след лек рикошет в крак на защитник. 

Малко след това Гарет Бейл засече с глава, но в ръцете на Масип. Реал имаше предимство, но без да може да доминира солидно. Каземиро също игра с глава при една ситуация, но за отбраната на Валядолид нямаше проблеми. И Бензема накара Масип да се намесва, след като засече центриране на Регуилон, въпреки че французинът може би докосна и топката с ръка. 

На трибуните Флорентино Перес гледаше мача в компанията на Феномена Роналдо, който в средата на полувремето видя как Валядолид заигра все по-добре. Така се стигна до 33-ата минута, когато гостите пропуснаха чисто положение. 

Лео Суарес изведе отлично Антонито в наказателното поле, който сам срещу Куртоа, макар и леко вляво, реши да го прехвърля и прати топката и над вратата. Голям пропуск. 

Реал отговори с неточен удар на Бейл с глава, докато на другия край и Енес Юнал пропусна от добра позиция, което вече накара част от феновете да започнат да освиркват Белите, които след не особено вдъхновено представяне, се прибраха на почивката при 0:0.  

Втората част започна отново с опити на Белите да вкара и в 54-ата минута Бензема стреля опасно, но Калеро блокира пред голлинията. Последва удар на Каземиро, който Масип спаси. 

Солари логично пусна Иска в игра, което обаче лиши домакините от известна стабилност без Каземиро Рубен Алкарас разтресе гредата с удар извън наказателното поле. След това Куртоа се справи с опит на Тони Вия. 

В 65-ата минута късметът пак обърна гръб на Валядолид. Тони Вия прати куршум към вратата и топката пак се отби от напречната греда. Феновете на Реал освиркаха Бейл при смяната му, а след това на терена се появи и бразилеца Винисиус и в крайна сметка това се оказа решаващо. 

В 83-ата минута младокът навлезе в наказателното поле отляво и опита центриране, като топката щеше да излезе в тъч. Тя обаче срещна тялото на Кико Оливас, промени посоката си на движение на 90 градуса и Масип не успя да реагира – автогол и аванс за Реал с огромен късмет!

Малко след това Бензема бе препънат от Калеро, след като смени посоката в наказателното поле, а Серхио Рамос превърна отсъдената дузпа в гол и гарантира победата. 

Реал Мадрид – Валядолид 2:0
 
1:0 Оливас 83 автогол
2:0 Рамос 88 дузпа
 
Реал Мадрид: Куртоа, Одриосола, Начо, Рамос, Регуилон, Каземиро (56 Иско), Кроос, Модрич, Бейл (70 Лукас Васкес), Асенсио (73 Винисиус), Бензема
Валядолид: Масип, Мояно, Кико Оливас, Антонито, Мартинес, Калеро, Мичел, Алкарас, Л. Суарес (75 Оскар Плано), Т. Вия (68 Верде), Юнал