Реал (Мадрид) започва сериозна активност по засилването на защитата и това ще бъде приоритет през зимния трансферен период. Вестник Марка съобщава, че основна цел е бранителят на Еспаньол Марио Ермосо.

Футболистът демонстрира сериозен прогрес през последните година и половина, а вчера беше включен и в националния отбор за мачовете по-късно през месеца с Босна и Херцеговина и Хърватия. Ермосо реално е възпитаник на школата на Реал (Мадрид), но през 2017-а година премина в Еспаньол. При този му трансфер Реал (Мадрид) е заложил клауза, че моеж да си го върне обратно срещу сума от 7,5 милиона евро и нито цент повече.

От Еспаньол не горят от желание да се разделят с 23-годишния бранител, за когото се твърди, че е желан и от лондонския Арсенал. По принцип във Висшата лига не биха приели на сериозно централен бранител с височина 183 сантиметра, но предвид мениджъра Унай Емери, който също е испанец, този трансфер може и да се случи. Еспаньол също така има и някои дългове за погасяване, пише още Марка, което ще бъде друга причина за стъпка към трансферния пазар.