Реал Мадрид постигна четвъртата си поредна победа под ръководството на новия си треньор Сантяго Солари. “Кралете” победиха с 4:2 като гост Селта в мач, който ще бъде запомнен с новата добра продукция на Карим Бензема и трите принудителни смени на столичани. 

Още в 19-та минута Каземиро бе заменен заради контузия, а в края на първата част Серхио Регилон също получи травма. След почивката същата участ споходи и Начо, заради което защитата на Реал бе съставена от капитана Серхио Рамос, дебютантът Хави Санчес и полузащитника Лукас Васкес. 

Иначе Карим Бензема даде аванс на тима си в 23-та минута, а в 56-та изработи и втория гол, който бе записан като автогол на Густаво Кабрал. В края на двубоя паднаха купища голове. Първо Серхио Рамос вкара от дузпа в 83-та, а в 90-та минута Дани Себайос се разписа с прекрасен удар от 25 метра. Новоизпеченият национал Браис Мендес пък реализира втори гол за Селта в 4-та минута на даденото продължение. 

С този успех Реал Мадрид остана на 6-то място в класирането с 20 точки, но вече само на 4 зад лидера Барселона, който по-рано днес загуби с 3:4 от Бетис у дома. Селта е на 14-та позиция с 14 точки. 

Двата отбора изиграха много интересен двубой на “Балаидос”, като атаките към двете врати почнаха още от началото. Още във втората минута Реал можеше да отбележи, след като Одриосола пусна хубав пас към Карим Бензема, но Серхио Алварес изби. Малко след това пред французина се отвори нов шанс, но ударът му облиза гредата. 

Селта отговори с хубава атака и шут на Буфал в 5-та минута, но халфът на домакините също не показа точен мерник и топката мина много близо до гредата. Атакуващият футбол продължи, но гол така и не падна, въпреки добрите положения и за двата отбора.

Така се стигна до 23-та минута, когато Лука Модрич пусна пас като по конец към Карим Бензема, който си овладя много добре топката и със самочувствие вкара покрай Алварес за 1:0. Последваха силни минути на Бензема, който в една от ситуации стреля в аут, а малко след това пусна хубав пас към Тони Кроос, който на празна врата не успя да улучи мрежата и стреля над гредата. 

Домакините имаха шанс да изравнят в 43-та минута. Брайс Мендес стреля опасно, но Куртоа показа рефлекс и смени. 

Втората част започна с натиск на домакините, но Яго Аспас и Макси Гомес не успяха да изравнят. Бензема пък отново показа класа в 50-та минута, когато проби в наказателното поле и стреля фалцово по диагонала, но удари гредата. 

В 56-та минута обаче Бензема изработи и втория гол. Французинът се подигра с двама защитници на Селта в наказателното поле и стреля към близкия ъгъл. Топката се отби в краката на Серио Алварес, отби се от гредата и тръгна да излиза. Там обаче Густаво Кабрал беше на неправилното място в неправилния момент и тя се отклони в тялото му и влезе зад голлинията - 2:0 за Реал Мадрид. 

Селта натисна и в 61-та минута капитанът Уго Майо върна един от головете. Галисийците изградиха прекрасна атака, а десният защитник получи фин пас от Мендес, засече топката от въздуха и направи 1:2. Малко след това Яго Аспас можеше да изравни, след като стреля от 20-тина метра фронтално срещу Куртоа, но белгиецът отрази. 

Домакините така и не успяха да изравнят, но за сметка на това Реал вкара трети гол в 83-та минута. Капитанът Серхио Рамос вкара от дузпа с “паненка”, след като минута по-рано Давид Хунка бе спънал в наказателното си поле Алваро Одриосола. 

В 87-та минута нещата за Селта станаха още по-сложни, след като Густаво Кабрал беше изгонен за втори жълт картон. А в добавеното време на срещата Дани Себайос довърши домакините с мощен шут от границата на наказателното поле. 

Това обаче не бе всичко. В 4-та минута на даденото продължение новоизпеченият национал Браис Мендес стреля от границата на наказателното поле, топката се отклони в крака на Себайос и влезе в мрежата зад Куртоа за втори път. 

Селта - Реал Мадрид 2:4

0:1 Карим Бензема 23' 

0:2 Густаво Кабрал 56’-автогол

1:2 Уго Майо 61' 

1:3 Серхио Рамос 83’-д 

1:4 Дани Себайос 90'

2:4 Браис Мендес 90+4’

Селта: Алварес. Майо, Кабрал, Ронкалия, Хунка, Мендес, Йокушлу, Пейнадо (63 - Мор), Буфал (63 - Хюлсагер), Аспас, Гомес 

Реал Мадрид: Куртоа, Начо (71 - Асенсио), Рамос, Одриосола, Регилон (45 - Санчес), Казамиро (19 - Себайос), Кроос, Модрич, Бейл, Васкес, Бензема