Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа съвсем закономерно бе силно разочарован след поражението от Жирона с 1:2, което прекъсна позитивната поредица на столичани. 

Белите допуснаха колебание в доста неподходящ момент и точно когато изглеждаше, че започват да притискат Барселона, разликата пак се вдигна, като стана 9 точки. 

„Не знам какво стана. През първото полувреме играхме добре, но като цяло ни липсваше ритъм. След почивката съперникът заигра по-силно и вкара и при двете си възможности. Това бяха златни три точки, които загубихме“ заяви белгиецът. 

„Не знам дали имаше дузпа. При втория гол отбих първия удар, но при добавката не успях да се придвижа навреме. Не смятам, че сме се отпуснали. При 1:1 обаче, не реагирахме както трябва и не мога да си го обясня. Просто загубихме контрола. Лошото е, че се върнахме в положението отпреди месец. Все още обаче има време“ добави Куртоа, който в самия край се включи добре и стреля с глава малко встрани. 

„Мисля, че стрелях добре, за малко обаче пропуснах. Жалко, че не вкарахме. Имаше много играчи в наказателното поле и можеше да излезе нещо, но не стана“ разочарован бе стражът на Реал.