Зинедин Зидан се завърна по мечтан начин начело на Реал Мадрид, след като детронираният европейски шампион победи Селта с 2:0 в мач от 28-ия кръг на Ла Лига.

Двубоят на стадион "Сантяго Бернабеу" мина под диктовката на домакините, но те трябваше да чакат до средата на второто полувреме, за да открият резултата чрез Иско.

Натискът на столичани се засилваше и в 77-ата минута Гарет Бейл вкара гола на успокоението с помощта на Марсело и страничната греда.

Третият в таблицата Реал Мадрид събра 54 точки и вече  само на две зад втория Атлетико Мадрид. 18-ият Селта остава в зоната на здрача с актив от 25 пункта.


Двата отбора не бяха особено дейни в първите десетина минути, в които Реал Мадрид очаквано задържаше топката и играта се водеше основно пред наказателното поле на гостите. Чрез Марсело на два пъти се стигна до напрежение пред Бланко, но стражът на Селта първо изби острото центриране на кариоката, а след това шутът на Иско при паса на бека беше блокиран.

Тъкмо беше изминал четвърт час игра, когато Селта създаде първото чисто голово положение. Макси Гомес беше изпуснат от защитата на домакините и засече майсторски с глава, но Кейлор Навас спаси атрактивно с една ръка.

После Гарет Бейл центрира остро в наказателното поле на противника и накара Худ да действа преди Бензема. След това Тони Кроос можеше да открие резултата, но неговият изстрел от дистанция прелетя малко над напречната греда.

Най-близо до голът обаче се оказа Бейл, който разтресе гредата половин час след началото на мача. Уелсецът получи подарък при неуспешния опит на Бензема да стреля със задна ножица и би от въздуха, но нямаше нужния късмет.

Десетина минути преди почивката пред Селта се откри нова възможност в срещата след много бърза акция, в основата на която беше Систо. Този път на пътя на топката застана Серхио Рамос, който отказа Буфал. На отсрещната врата Асенсио имаше претенции за дузпа, които не бяха уважение от рефера Мунуера, а ударът с глава на Рамос мина покрай гредата.

Десетина минути след почивката натискът на Реал даде резултат и Лука Модрич прати топката в мрежата след удар около дъгата. Домакините вече се радваха, когато реферът получи сигнал след протестите на гостите, че има нещо нередно. Той изгледа ситуацията на повторение и правилно видя, че намиращият се в положение на засада Рафаел Варан пречи на вратаря Бланко да види добре топката, като по този начин попадението на хърватина не беше признато.

Буфал отправи хубав удар след час игра, но спечели само корнер след рикошет. Реал Мадрид изобщо не се смути и в 62-ата минута откри резултата чрез Иско, който засече в опразнената врата след добро подаване отляво на Карим Бензема.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/pr_WXrINgdU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Натискът на "белия балет" ставаше много силен и в рамките на около пет минути домакините сътвориха няколко много добри възможности, но изстрелите на Бейл, Асенсио и Бензема бяха спасени.

Голът на успокоението все пак падна заслужено в 77-ата минута. Марсело пусна за Гарет Бейл, който си спря с левачката и нанесе леко нескопосан удар с десния крак, но топката се отби в левия страничен стълб и посети мрежата.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CSQiHD_X5aA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

До края на редовното време мадридчани вече не бяха толкова напористи и очевидно пестяха сили, а гостите вече се бяха предали и нямаха нито една опасна атака.


Реал Мадрид - Селта 2:0

1:0 Иско - 62'
2:0 Гарет Бейл - 77'


Реал Мадрид: Навас, Рамос, Варан, Одрисола, Марсело, Кроос, Модрич (Валверде - 77'), Иско (Себайос - 64'), Асенсио, Бейл, Бензема (Мариано - 82')

Селта: Бланко, Костас, Араухо, Васкес, Джунка, Жунка (Худ - 5'), Лоботка, Йокушлу (Белтран - 75'), Мендес, Систо, Буфал (Хюлзагер - 68'), Гомес