Реал Мадрид постигна изключително ценна победа с 1:0 като гост над Севиля. Дни след съкрушителната загуба с 0:3 като гост на ПСЖ в Шампионската лига хората на Зинедин Зидан изиграха стабилен мач на “Рамон Санчес Писхуан”, а така ценният гол отбеляза Карим Бензема в 64-та минута.

Това бе 5-ти гол на французина от началото на сезона в Ла Лига, като изравни на върха Жерард Морено от Виляреал. С този успех Реал се изравни на върха в класирането с Атлетик Билбао, като двата отбора имат по 11 точки. Следват цели 4 отбора с по 10 т. - Гранада, Реал Сосиедад, Севиля и Атлетико Мадрид, а Барселона е на 8-мо място със 7 т. 

Двубоят започна равностойно, като и двата отбора играха агресивно в двете фази на атаката, а положенията пред вратите не закъсняха. Първият шанс се откри пред Карим Бензема, на когото не му стигнаха сантиметри да засече едно центриране от ъглов удар. Домакините отговориха малко след това, когато след разбъркване пред Тибо Куртоа колегата му Рафаел Варан блокира изстрел на Севиля. Домакините искаха дузпа, но повторенията показаха, че няма основание за това. 

В 12-та минута активният по десния фланг Гарет Бейл центрира към далечната греда много опасно, но севилци отново се справиха. Последва затишие с много битка в средата на терена, за да се стигне до 32-та минута, когато Люк де Йонг стреля с глава след центриране от ъглов удар, но прати топката покрай вратата. 

В края на първата част Реал пропусна две изключително изгодни положение. При първото от тях след мълниеносна контраатака Еден Азар беше изведен сам срещу Томаш Вацлик. Вратарят на севилци скъси ъгъла и успя да парира удара на белгиеца. 

Малко след това Хамес Родригес изведе по прекрасен начин Дани Карвахал сам срещу Вацлик. Чешкият вратар обаче отново показа класа и отрази. В края на първата част домакините имаха претенции за удар без топка на Менди с лакът в лицето на Хесус Навас. Това остана незабелязано от съдията, а и ситуацията не бе разгледана от ВАР. 

Втората част започна по същия начин, но играчите на двата отбора така и не създадоха изгодно положение. При първото такова в 64-та минута Реал поведе. Дани Карвахал проби по дясното крило, влезе в наказателното поле и почти от аутлинията центрира на главата на Бензема. Французинът намери топката с глава и я прати в обратния ъгъл за 1:0. Това бе 5-ти гол на Бензема в Ла Лига от началото на сезона. 

Най-доброто положение за Севиля бе в 71-та минута, когато резервата Оливер Торес достави прекрасно центриране за Люк де Йонг, който отново спечели въздушния двубой и прати топката застрашително към вратата. За негово съжаление тя мина на сантиметри от целта. 

В 87-та минута трибуните на “Рамон Санчес Писхуан” изригнаха, след като Нолито пробва нещо като удар, а Хавиер Ернандес отклони топката във вратата на Реал. Страничният съдия вдигна засада, а и повторенията показаха, че такава имаше. В крайна сметка Реал Мадрид стигна до изключително трудна победа и то на негостоприемен терен. 

Севиля - Реал Мадрид 0:1

0:1 Карим Бензема 64’

Севиля: Вацлик, Навас, Карисо (81 - Нолито), Карлош, Регилон, Фернандо, Банега, Жордан (69 - Чичарито), Окампос, Васкес (52 - Торес), Де Йонг 

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Рамос, Варан, Карвахал, Кроос, Каземиро, Родригес, Азар (90 - Васкес), Бейл, Бензема 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mR22RqrR0_4" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>