Димитър Бербатов обяви, че Гарет Бейл би бил отлично попълнение за Манчестър Юнайтед, макар и да не е сигурен, че той ще напусне Реал Мадрид. 

„Сега изглежда, че Бейл отново иска да напусне Реал. Ситуацията обаче е като сапунена опера, която продължава от дълго време. Какъв епизод ще гледаме сега? Дали да остана или да си тръгна?” заяви Бербатов, който е посланик на „Betfair”. 

„Няма да го крия и ще кажа, че бих се радвал ако той отиде в Ман Юнайтед или Тотнъм. Бих казал обаче, че не винаги е добре да се завърнеш в тим, в който си бил преди това, тъй като не е ясно дали ще бъдеш толкова добър, колкото преди. Юнайтед обаче може да използва неговия опит и скорост и мисля, че ще бъде фантастично попълнение за тях” добави той. 

Бербатов коментира и евентуалното привличане на Кристиан Ериксен от Реал, като не е сигурен, че датчанинът ще успее да се наложи при Белите. 

„Реал има много силен отбор и Ериксен трябва да знае, че ако отиде там му предстои сериозно предизвикателство, за да се наложи. Те разполагат с големи звезди и Ериксен ще трябва да е наясно дали е готов да се бори или не, тъй като няма как да очаква да бъде взет и веднага да започне да играе. Ето, че дори и Азар имаше трудности при адаптацията” каза още Бербатов.