Каземиро е ключовата фигура в този Реал Мадрид, отбелязва вестник „Марка“ в статия посветена на бразилеца и ролята му в отбора. 

В нея се отбелязва, че полузащитникът е пропуснал 4 мача до момента през кампанията, от които отборът е спечелил само един. 

Каземиро не бе на разположение срещу Реал Сосиедад за Кралската купа в четвъртък и столичани отстъпиха пред баските. След това се завърна срещу Осасуна и отборът спечели с 4:1. 

„Няма съмнение, че бразилецът носи баланс, който е изключително необходим на състава, но също така напоследък ролята му по отношение на креативността се увеличава. Той вече има 4 гола и 4 асистенции през сезона, като последното му голово подаване бе именно на „Ел Садар“ срещу Осасуна“ пише „Марка“. 

Не случайно Каземиро бе избран за най-добър играч на Реал за месец януари и Зинедин Зидан логично иска да го поддържа свеж, като му даде почивка в някои от срещите за Купата на Краля, но срещу Реал Сосиедад отсъствието му не бе компенсирано и отборът допусна разочароваща загуба. 

„В предишните години тимът бе зависим от Роналдо, докато в настоящето зависимостта е от Каземиро“ отбелязва мадридското издание.