Еден Азар определено няма да запомни с хубаво първия си сезон с екипа на Реал Мадрид, а Кралете отново ще бъдат без ключова фигура за дълго време. 

Снощи срещу Леванте белгиецът получи нова контузия, заради която може би ще пропусне почти всички мачове до края на кампанията. 

Днес от клуба потвърдиха, че той е получил спукване на фибулата на десния крак и макар и да не обявиха колко време няма да играе, прогнозите са, че със сигурност няма да е малко. 

Според вестник „АС” при такива травми отсъствието е минимум 2 месеца, което означава, че Азар ще пропусне доста голяма част от мачовете, които остават, ако не и всичките. В най-добрия случай ще се върне в началото на май. 

Той със сигурност няма да играе в срещите с Манчестър Сити от 1/8финалите на Шампионската лига и супердербито срещу Барселона от Ла Лига, което ще се проведе на 1 март. 

Това е втората сериозна травма за Азар през сезона, след като той пропусна почти 3 месеца заради проблем в глезена и се завърна едва миналия уикенд срещу Селта.