Габриел Жезус е направил категорично нарушение срещу Серхио Рамос преди да изравни резултата срещу Реал Мадрид снощи, ядосваше се Винисиус Жуниор след мача. Той дори обвини съдиите, че умишлено свирят против Белите. 

Нападателят на Манчестър Сити реализира с глава след подаване на Кевин Де Бройне, като в ситуацията останаха наистина съмнения за избутване срещу Серхио Рамос. След това белгиецът вкара дузпа и Гражданите си тръгнаха от „Бернабеу” с победа с 2:1, която ги прави огромни фаворити за 1/4финалите. 

„Габриел Жезус направи чисто нарушение при първия гол и всеки знае това. Имаме ВАР, но съдията не искаше да отиде и да прегледа отново положението. Аз обаче видях дори от пейката, че фаулът е безспорен” обяви Винисиус, който асистира за гола на Иско след час игра. 

„Реферите идват тук и откровено и умишлено взимат решения против нас. Винаги е едно и също. Ние сме отборът, който има най-много титли в Испания и най-много пъти е печелил Шампионската лига и явно винаги ще бъде така” добави футболистът на Реал.