Рома и Борусия Дортмунд водят преговори за крилото на германския вицешампион Пиер-Емерик Обамеянг, твърди вестник "Билд".

Африканецът остави противоречиви впечатления през изминалия сезон и от Борусия нямат нищо против да го разкарат при изгодна оферта.

Един от най-бързите футболисти в света записа 13 гола и 6 асистенции в Бундеслигата, но от Дортмунд не са доволни от работата му в защита. Нещо, което не се вписва в концепцията на треньора Юрген Клоп.

До момента от ръководството на "жълто-черните" твърдо застават зад футболиста с мотива, че той има нужда от аклиматизация.

Според вестник "Билд" от италианския вицешампион Рома са предложили на Борусия доста интересна оферта: 22-годишният техничар Адем Ляич + 8 милиона евро за Обамеянг.

Изданието твърди, че към момента предложението не е особено апетитно за Дортмунд, който смята да инвестира сериозно в нови попълнения през лятото, за да подсили състава си.

Тимът вече си осигури снайперистите Адриан Рамос от Херта и Чиро Иммобиле от Торино. Правата на Нури Шахин бяха закупени на 100%, а за нов играч на клуба може да считани и Матиас Гинтер от Фрайбург.