Рома затвърди добрата си форма след победа с 2:0 в гостуването си на Емполи. Победата бе трета поредна за тима на Еузебио Ди Франческо, а точни за ценните три точки бяха Стивън Нзонзи (36) с дебютното си попадение и Един Джеко (85) с дежурното си такова. 

Емполи имаше своите шансове да изкопчи нещо от този мач, но през второто полувреме играчите на тима удариха греда, пропуснаха дузпа и още няколко изгодни положения. С този успех Рома вече е на трето място в класирането с 14 точки, като остана на точка от втория Наполи. Далеч напред с цели 24 е шампионът Ювентус. 

“Вълците” започнаха добре срещата и още в началото Ченгиз Юндер изпробва рефлексите на Терациано с далечен изстрел. Малко след това Един Джеко също бе близо до гола, но не успя да засече хубаво центриране на Лоренцо Пелегрини. Миг по-късно гостите искаха и дузпа за игра с ръка в наказателното поле на домакините, но главният рефер не трепна. 

Домакините пък пробваха с контраатаки да изненадат Рома, а звездата на тима Франческо Капуто беше най-острият нападател. Капуто обаче веднъж не успя да отправи удар, а в друг от случаите Олсон спаси. Така се стигна до 36-та минута, когато Нзонзи даде аванс на Рома. Пелегрини центрира от свободен удар, а снажният французин успя да реализира с глава - 1:0. 

Рома опитваше да контролира играта и след почивката, но в началните минути на втората част Емполи можеше да реализира. Удар на Исмаел Бенасер обаче се отклони в гредата. Десетина минути по-късно реферът даде дузпа за Емполи за игра с ръка на Юндер в наказателното поле на Рома. Реферът получи “помощ от ВАР” и посочи бялата точка. 

Капуто обаче стреля над вратата и не успя да изравни. Последваха силни минути на Емполи, но отново Капуто пропусна от чиста позиция в 70-та минута, а малко след това и резервата Антонио Ла Гумина стреля неточно. 

Един Джеко реши всичко в 85-та минута, след като бе изведен от Стефал Ел Шаарави и с хубав удар прониза Терациано за втори път.

Емполи - Рома 0:2 

0:1 Стивън Нзонзи 36’

0:2 Един Джеко 85’

Емполи: Терациано, Ди Лоренцо, Силвестре, Майета, Васели, Акуа (73 - Траоре), Капеци (79 - Ла Гумина), Бенасер, Зайц, Крунич, Капуто 

Рома: Олсен, Лука Пелегрини (60 - Флоренци), Фацио, Манолас, Сантон, Нзонзи, Де Роси, Лоренцо Пелегрини (73 - Кристанте), Юндер (74 - Жуан), Ел Шаарави, Джеко

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/TPLNLsmLF-A" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>