Рома постигна първа шампионатна победа в Серия А от четири мача насам, но трябваше на два пъти да обръща мача срещу Дженоа за крайното 3:2. Римските вълци събраха 24 точки и се изкачиха на 6-о място след 16 срещи, на 2 точки след 4-ия Милан и на 1 от съгражданите си от Лацио, които утре гостуват на Аталанта. Начело е Ювентус с 46, пред Наполи с 38 и Интер с 32.

Брайън Кристанте вкара победния гол в 59-ата минута след двойно подаване с Джъстин Клуйверт, за да успокои обстановката около треньора Еузебио ди Франческо, срещу когото недоволството растеше. Клуйверт, син на бившия холандски национал и играл за Аякс и Барселона Патрик Клуйверт, изравни за 2:2 буквално в последната минута на първата част след пас на Александър Коларов.

Полякът Кшищоф Пятек откри резултата в 17-ата минута, наказвайки грешка на шведския вратар на домакините Робин Олсен. Пятек издебна неумелото избиване на топката след удара на Оскар Хиелемарк и добави в мрежата. Но в 31-ата минута Федерико Фацио изравни за домакините. Две минути по-късно обаче дойде новия аванс за Грифоните, този път дело на Хиелемарк, който оползотвори подаване на Сандро Кордейро. След това Клуйверт изравни за 2:2 след подаването на сръбския защитник Коларов.

Нова грешка на Олсен в началото на второто полувреме едва не доведе до нова преднина на Дженоа, но този път попадението на Дарко Лазович беше отменено заради засада, след като съдията Марко Ди Бело отиде да гледа видеоповторение. В 59-ата минута дойде и третия гол за домакините, дело на Кристанте, като преди това топката се отби в гредата.

За Дженоа това беше първи мач под ръководството на бившия италиански селекционер Чезаре Прандели, който е техен трети треньор през сезона. Иначе тимът е на 16-о място с 16 точки след днешния мач.