Съставът на „Рома“ се поздрави с ценен успех във Верона, срещу последния в класирането състав на „Киево“ с класическото 3:0.

С този успех, хората на Ди Франческо си върнаха четвъртата позиция във временното класиране, изпреварвайки „Лацио“. Ел Шаарауи откри резултата в 9-та минута след изстрел от малък ъгъл.

В 18-та Джеко покачи на 2:0, след като преодоля бранител на домакините и направи безпомощен Сорентино. През втората част, Коларов отбеляза третия гол в 51-та минута, след добре проведена атака в червено. 


Първите няколко минути преминаха в спокойно темпо, без сериозни голови възможности. В 7-та минута индивидуален рейд на Дзаниоло завърши с точен изстрел, при който Сорентино се намеси добре и изби в корнер.

Миг по-късно грешка в отбраната на „Киево“ все пак доведе до гол. Нзонзи изпрати една дълга топка към Ел Шаарауи в наказателното на домакините, последва удар от малък ъгъл за 0:1.

Първата ситуация за домакините дойде след четвърт час. Далечен изстрел на Лерис се отби от играч на Рома и излезе в корнер. Постепенно гостите се настаниха комфортно в половината на „жълтите“.

В 18-та минута Джеко завърши по отличен начин подадена му от фланга топка, напредна с нея в наказателното поле, елиминира защитник и реализира за 2:0 в полза на „вълците“.

В средата на полувремето при една от редките атаки на „Киево“, Филип Джорджевич изстреля една топка, която се насочи опасно към вратата на Миранте, но стражът се справи, избивайки в корнер.

В 29-та минута Барба от тима на домакините напредна по левия фланг и опита изстрел, но бранител на „Рома“ се намеси и така не се стигна до нищо по-опасно.

В 33-та минута „Киево“ стигна до най-добрата възможност за гол, като след добре изпълнен корнер, Барба насочи топката към Джорджевич, който също с глава стреля, но вратарят на „вълците“ се справи отлично.

При повторенията останаха сериозни съмнения за засада. Малко след това Степински остана непокрит в наказателното поле, овладя добре една топка, но не съумя да отправи добър завършващ удар.

Минути по-късно, Ел Шаарауи проби добре по левия фланг, след което пусна топката успоредно на гол-линията, но защитата на „Киево“ предотврати опасността.

При тази ситуация Фрей от състава на домакините получи контузия и бе заменен от Фабио Депаоли. В 40-та минута Дюусе отправи изстрел от далеч, но само за статистиката. Топката попадна в очертанията на вратата, където бе лесно уловена от Миранте.

В самия край на полувремето, Коларов центрира една топка от корнер, до който се стигна след брилянтен индивидуален рейд на Браян Кристанте, но Джеко не успя да намери рамката на вратата с глава. Така първата част завърши при комфортен аванс за гостите. 

В 51-та минута отлична триходова акция на „Рома“ бе завършена от Коларов, при която преднината на гостите придоби класически измерения. В 67-та минута Фацио стреля опасно след корнер, но Сорентино се намеси, а миг по-късно Джеко получи отлична възможност.

Отново Сорентино показа добър рефлекс и спаси. Минута по-късно Джеко получи още една възможност за изстрел, но отново стража на домакините се справи добре. Междувременно в състава на „Киево“ се наложи втора принудителна смяна.

Влезлият като смяна Депаоли се контузи неприятно край тъча и на негово място се появи Матиас Скелото. В 77-ма минута пореден рейд на Джеко завърши с изстрел в напречната греда зад Сорентино.

В 83-та минута Ел Шаарауи също нацели гредата на вратата на „Киево“, след като получи пас от Джеко, който също имаше добра възможност да вкара малко преди това. При контраатаката Скелото стреля, но Миранте спаси.