Рома спечели с 2:1 срещу гостуващия Болоня в последен мач от 24-ия кръг на италианското футболно първенство.

Столичани записаха седми пореден мач в калчото без поражение и с 41 точки се изкачиха на петото място в подреждането, като изостават само на точка от четвъртия Милан.

Домакините трябва да благодарят на вратаря си Робин Олсен, който направи половин дузина страхотни спасявания и беше с ключов принос за успеха срещу Болоня, който е 18-и в зоната на изпадащите с едва 18 точки.

Олсен отрази опасни удари на Симоне Едера, Андреа Поли и Роберто Сориано преди почивката, за да запази вратата си суха.

Рома поведе в резултата в 55-ата минута след точен изстрел на Александър Коларов от дузпа, отсъдена за нарушение на Филип Халендар срещу резервата Стефан Ел Шаарауи в наказателното поле.

Три минути по-късно Сориано имаше шанс да изравни, но отново Олсен се намеси решаващо.

В 73-ата минута домакините удвоиха аванса си. След центриране от корнер от ляво Даниеле Де Роси отклони с глава към далечната греда и Федерико Фацио с хубав удар от въздуха не даде шансове на Лукаш Скорупски.

В 82-ата минута Олсен направи ново хубаво спасяване след удар на Диего Фалчинели, а две минути по-късно шведският страж беше преодолян след самостоятелна акция в наказателното поле на Никола Сансоне, който стреля точно по тревата от 12-13 метра.