Легендата на Рома Франческо Тоти напусна клуба. 42-годишният бивш капитан на "вълците" даде пресконференция, на която с огорчение обяви за раздялата си с римския отбор. Тоти говори в централата на Италианския олимпийски комитет в Рим и разкри, че е бил държан встрани от оперативното управление на клуба.

"Бях неудобен за много хора в този клуб. Сега боли повече отколкото, когато напуснах като играч - защото това е все едно да загубиш майка си. Ако съм направил грешки, да дойдат да ми ги кажат в лицето. Дали някой ми е забил нож в гърба? Да. Никога няма да кажа имена, но има хора, които не ме искат в Рома. Заради тези хора Рома страда".

"Палота не е тук, той не знае какво се случва в клуба, но аз знам. Познавам всички - от чистачките до шефовете. Тук израснах. Знам откъде идват проблемите и кой говори зад гърбовете на хората", коментира Тоти на пресконференцията. 

"Никога не съм си представял, че ще кажа сбогом на Рома след тези 30 години. Президентът Палота трябва да разбере по-добре за проблемите в клуба. Исках да говоря с него, но така и не получих тази възможност. Виждал съм го лице в лице само веднъж, когато прекратих състезателната си кариера", каза още Тоти.

Тоти прекара в Рома 30 години. Той игра в отбора през цялата си професионална състезателна кариера (1992/2017), а за юношеските формации на тима дебютира през 1989 година. 

През последните две години Тоти е в управата на клуба, като помагаше на спортния директор Мончи. Сега Тоти получи предложение за друг пост в клуба, но той отхвърли предложението и предпочете да напусне след 30 години на "Олимпико".