След като Милан започна новото първенство на Италия с нов треньор и загуба от Удинезе, новите треньори на Рома и Дженоа Пауло Фонсека и Аурелио Андреацоли си дадоха среща един срещу друг и завършиха 3:3.

Домакините от Рома трябва да са много по-разочаровани от двата отбора, тъй като три пъти повеждаха, но не успяха да задържат успеха. Дженгиз Ундер, Един Джеко и гол от фаул на Александър Коларов четири минути след началото на второто полувреме не бяха достатъчни на римляните. Докато Грифоните все се връщаха в мача с точните удари на Андреа Пинамонти, Доменико Кришито от дузпа и Кристиан Куаме.

Истински трилър сътвориха СПАЛ Ферара и Аталанта, като домакините поведоха с 2:0, но в крайна сметка отстъпиха с 2:3. Луис Муриел вкара два пъти за бергамаските, които миналата година разбиха всички прогнози и завършиха на 3-о място в Серия А, пращайки ги директно в групите на Шампионската лига за първи път в историята. А че Аталанта работи правилно в последните години явно ще се затвърждава и тази година.

Федерико ди Франческо откри резултата за СПАЛ още в 6-ата минута, а благодарение на помощта на ВАР Андреа Петаня записа името си като голмайстор за 2:0. Робин Гоосенс намали в 34-ата минуа, а след почивката дойде времето и на Муриел да се развихри.

Новаците от Бреша се наложиха с 1:0 над Каляри като гост. Алфредо Донарума, голмайсторът на брешаните от миналия сезон, и сега беше точен от дузпа в 54-ата минута. Новото попълнение на Бреша Марио Балотели не беше включен в групата за срещата. Напълно очаквано за Каляри не беше включен и българският нападател Кирил Десподов.

Лацио разби с 3:0 като гост Сампдория с две попадения на Чиро имобиле, който откри резултата в 37-ата минута и закри головата серия в 62-ата. Между тези попадения се разписа Хоакин Кореа.

Друг новак в елита Верона стигна до 1:1 с Болоня въпреки че игра през по-голямата част от мача с 10 души заради червения картон на Павел Давидович в 13-ата минута, показан му заради опасен за здравето фаул срещу Рикардо Орсолини. С два гола за Торино пък се отличи Симоне Дзадза, който осигури успеха над Сасуоло с 2:1.