Лацио и Рома завършиха 1:1 в драматично дерби 173-о дерби на Рим от 2-ия кръг на Серия А. Двубоят предложи много емоции, а Орлите бяха тези, които трябва да съжаляват повече, че не спечелиха. 

Те имаха инициативата през по-голямата част от мача, като удариха 4 греди и определено нямаха късмет и в други ситуации. Вълците все пак също имаха нелоши  ситуации, като техните удари в рамката бяха два, така че общо 6 пъти топката се отби от рамката на вратите. 

В крайна сметка Лацио е с 4 точки от първите два кръга, докато Рома е с 2 след ново равенство на сметката си. 

Чиро Имобиле и Хоакин Кореа водеха отново атаката на лациалите, докато за Рома имаше доста промени от равенството с Дженоа. Давиде Дзапакоста бе обявен в стартовия състав, което щеше да прати Алесандо Флоренци в атакуваща позиция по левия фланг, но травма на Дзапакоста на загрявката осуети плана. Ченгиз Юндер и Николо Дзаниоло също започнаха зад гърба на Един Джеко. На трибуните пък бе новото попълнение Крис Смолинг. 

Още в 3-ата минута Лукас Лейва нямаше късмет, след като стреля в гредата, а Фасио спря добавката на Имобиле. Последва обаче и греда за Рома, дело на Николо Дзаниоло след удар от 20 метра. 

Лациалите владееха повече топката, но в 16-ата минута Рома получи дузпа. Джеко опита центриране и топката се отби от разперената ръка на Милинкович-Савич. Решението на рефера бе правилно, а Александър Коларов бе безкомпромисен при изпълнението и даде аванс на Вълците. 

Последва спасяване на Пау Лопес след удар  на Имобиле и още 3 греди в невероятното първо полувреме. Отново Имобиле нямаше късмет след подаване на Милинкович-Савич, а едва 30 секунди след това партньорът му в нападение на Лацио Хоакин Кореа също стреля в рамката с опит по диагонала. 

Вълците обаче също бяха опасни и удар на Манчини с глава бе избит от голлинията, за да дойде и нов удар в гредата на Дзаниоло. В крайна сметка на почивката преднината бе за Рома. 

Второто полувреме започна с неточен удар на Дзаниоло, а след това и опит на Клуиверт бе блокиран. Лацио отговори с опит на Лукас Лейва спасен от Лопес, след което домакините пак взеха контрола и не след дълго изравниха. 

Чиро Имобиле намери на чиста позиция в наказателното поле Луис Алберто, който възстанови равенството в 59-ата минута. Малко след това голмайсторът стреля над вратата, след като предимството на отбора му продължаваше да бъде факт. 

Каръкът за домакините стана пълен в 86-ата минута, когато Марко Пароло прати топката в напречната греда след хубава атака. В добавеното време гол на домакините правилно бе отменен, след като топката напусна очертанията преди центрирането, а това означаваше, че двубоят ще завърши и без победител. 

Лацио – Рома 1:1
 
0:1 Коларов 17
1:1 Луис Алберто 59
 
Лацио: Стракоша, Луис Фелипе (40 Бастос), Ачерби, Раду, Ладзари, Милинкович-Савич (71 Пароло), Лукас Лейва, Луис Алберто, Лулич (78 Джони), Кореа, Имобиле
Рома: Пау Лопес, Флоренци (88 Диавара), Манчини, Фасио, Коларов, Кристанте, Пелегрини, Юндер (70 Пасторе), Дзаниоло (79 Сантон), Клуиверт, Джеко